SAVAITĖS RECEPTAS. Garbanotosios bandelės

SAVAITĖS RECEPTAS. Garbanotosios bandelės

Bet kuris patiekalas susideda iš skonio ir vaizdo. Kai kada vaizdas – vienintelis teigiamas dalykas. Kai kada būna atvirkščiai. Tačiau net patį paprasčiausią gaminį galima pateikti įdomiau, kūrybiškiau ar neįprasčiau. Patikėkite, tai prideda skonio.

Su tuo sutinka „Sekundės“ skaitytoja Marija, atsiuntusi mums mielinių bandelių receptą, ir klausia, ar esame kada kirpę bandeles?

Ponia Marija šias bandeles vadina garbanotosiomis, nes jos primena seniau buvusias madingas, cheminio sušukavimo išpurentas šukuosenas. Tuo labiau kad bandelių „šukuosenai“ suformuoti prireiks žirklių.

15–20-iai nedidelių garbanių reikės:

400 g miltų

200 ml pieno (kūno temperatūros)

25 g šviežių mielių

5 v. š. cukraus

30 g lydyto sviesto

1 kiaušinio

trupučio druskos

pagardinti (įdarui ir paviršiui) reiks cinamono, vanilinio cukraus ir cukraus mišinio,

2 v. š. pieno bandelėms aptepti.

Mieles ištirpiname piene su 1 v. š. cukraus. Paliekame šiltoje vietoje apie 10 min., kol suputos. Miltus suberiame į didesnį dubenį, pilame pakilusias mieles, likusį cukrų ir sumaišome. Tada paliekame pailsėti apie 20 min. ir galiausiai įmaišome sviestą, druską bei kiaušinį. Dabar minkome 10 min.

Tešlą kildiname šiltoje vietoje apie 1 val., kol padvigubės.

Pakilusią tešlą padaliname į 15–20 gabalėlių. Kiekvieną iškočiojame į ilgą juostą, pabarstome cinamono ir cukraus mišiniu (arba tik cukrumi), suvyniojame du ritinėlius, juos dedame vienas ant kito – statome bokštelį. Tada padarome garbanėlės – žirklėmis sukarpome bokštelio sluoksnius.

Paruoštas bandeles paliekame pakilti apie 30 min. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Pakilusias bandeles aptepame pienu, pabarstome cinamono ir cukraus mišiniu.

Saldžių akimirkų!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų