SAVAITĖS RECEPTAS. Burokėlių … Ne, ne. Ne salotos. Blynai!

SAVAITĖS RECEPTAS. Burokėlių … Ne, ne. Ne salotos. Blynai!

Viena iš universaliausių daržovių, pamėgta lietuvių už puikų skonį, paprastą laikymą, prieinamumą bei kainą. Mums pritaria ir nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Marija, išdrįsusi, kaip pati sako, atsiųsti savo kiek keistoką receptą.

„Burokėliai – idealus pasirinkimas visiems, kurie turi problemų dėl kraujo, pavyzdžiui, sumažėjus hemoglobino kiekiui. Juose gausu B, PP grupės vitaminų, betaino, mineralinių medžiagų, tokių kaip jodas, magnis, kalis, kalcis, geležis, bioflavonoidų, – pradeda savo laišką ponia Marija. – Manau, tai puikus patiekalas ne tik suaugusiems. Juk visos mamos rūpinasi savo vaikučių gera savijauta, todėl siūlau smalsučiams pasiūlyti raudonų blynų, pagamintų iš šios išraiškingos daržovės“.

Jau yra buvęs žalių špinatų blynų receptas, taigi laikas ruošti kitos spalvos. Gal atsiras margučių blynučių tradicija? Mes UŽ.

Ko mums reikia?

• 1 burokėlio,
• 1 stiklinės pieno,
• 1 kiaušinio,
• 120 g kvietinių miltų,
• 2 valg. š. Cukraus,
• 1 a. š. kepimo miltelių,
• žiupsnelio druskos,
• 1 valg. š. vanilinio cukraus,
• 1 valg. š. lydyto sviesto.

Paruošimas:

Pirmiausia reikia išsivirti burokėlį. Geriausia virti nepjaustytą, taip jis nepraras savo spalvos. Tai galite padaryti iš vakaro, kad sutaupytumėte laiko ryte. Išvirtą burokėlį dėkite į trintuvą ir sutrinkite kartu su pienu. Tuomet į trintuvą įmuškite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską sutrinkite. Į beveik paruoštą masę sudėkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai sutrinkite, kad neliktų gumuliukų.
Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros. Blynus apversti reikės, kai ant nekeptos pusės pasirodys daug burbuliukų. Patiekite su mėgstamomis uogomis, sirupu arba medumi.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų