SAVAITĖS RECEPTAS. Burnoje tirpstantis pyragas su šokoladu ir kriaušėmis

SAVAITĖS RECEPTAS. Burnoje tirpstantis pyragas su šokoladu ir kriaušėmis

 

Net neabejojame, kad po gardžios, kvapnios praėjusį savaitgalį minėtos pyragų dienos ne vienuose namuose dabar išbandomi nauji receptai ir garuoja kvapnūs pyragai, pyragėliai.

Gardėsių stalas tądien buvo nukrautas ir „Sekundės“ redakcijoje – ragavome, gardžiavomės, gyrėme ir skubėjome užsirašinėti receptus.

Šįkart greičiausiai iš lėkštės dingo ne mūsų pačių keptieji, o „Sekundės“ savaitės receptų skilties gerbėjos Laimutės Vaičiulienės šokoladinis gardėsis. Dėkojame mielai Laimutei už tokias vaišes – jūsų pyragą kepti mes irgi jau išmokome! O dabar receptu dalijamės ir su skaitytojais. Šis pyragas nesudėtingas, jam nereikia įmantrių ingredientų, tačiau šokoladas ir kriaušių gabaliukai suteikia tikrai karališką skonį.

Net neabejojame, kad ir jūsų namai šį savaitgalį kvepės šiuo Laimutės šokoladiniu pyragu.

O jam iškepti reikės:

2 vidutinio dydžio kriaušių (redakcijos šeimininkės vienbalsiai nutarė, kad galima dėti ir visas tris),

200 g miltų,

150 g cukraus,

80 g sviesto,

2 kiaušinių,

120 g tamsiojo šokolado (smaližiams nepakenks ir kiek daugėliau),

120 ml pieno,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Taigi, ruošiame pyragą. Pirmiausia iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi, į plakinį įmaišome pieną, ištirpintą, bet jokiu būdu ne karštą sviestą, suberiame išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Tirštą tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome sutarkuotą šokoladą (jį sutarkuoti – sunkiausia viso proceso dalis, bet pavargti verta) ir supilame į kepimo formą. Viršų apdėliojame kriaušių skiltelėmis ir užpilame likusią tešlą.

Kepame 180 °C laipsnių orkaitėje maždaug 50–55 minutes.

Gardžių akimirkų!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų