SAVAITĖS RECEPTAS. Blyneliai su moliūgais ir bulvėmis

SAVAITĖS RECEPTAS. Blyneliai su moliūgais ir bulvėmis

Rudenį krenta ne tik lapai. Dažnam daržininkui ant galvos nukrenta „lengvas“ skausmas, kur dėti moliūgus. Nors variantų, ką pagaminti, yra daug, negalintiems išsirinkti ar neturintiems laiko ilgai „gūglinti“ nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Janina siūlo išeitį. Jos moliūgų su bulvėmis, arba bulvinių su moliūgais blynelių receptas yra greitas ir paprastas. Tačiau su išskirtiniu padažu, visą patiekalą padarančiu išskirtinio skonio, kuris patiks visiems.

Išbandykite, tikėtina, kad patiekalas prigis jūsų virtuvėje.

Jums reikės:

300 g bulvių (6 vnt. nedidelių);

200 g moliūgo;

2 kiaušinių;

krapų;

druskos;

padažui:

1 mažo agurko;

1 mažos česnako skiltelės;

žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;

2 a. š. majonezo;

1 a. š. natūralaus jogurto arba grietinės;

druskos, maltų juodųjų pipirų;

Dubenyje išplakite kiaušinius ir sudėkite burokine tarka sutarkuotas bulves ir moliūgą, nuo kurių rankomis nuspauskite skystį. Suberkite krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

Kepkite blynelius vidutiškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus.

Pasigaminkite padažą: agurką sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite skystį. Dubenyje sumaišykite tarkuotą agurką, smulkiai pjaustytą česnako skiltelę, krapus, majonezą, jogurtą arba grietinę, viską pagardinkie druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

Iškeptus blynelius patiekite su padažu ir jūsų mėgstamais papildomais ingredientais, pvz., keptais kiaušiniais, skrudinta šoninė ir pan.

Skanaus!

Beje, jei tokio patiekalo užsinorėsite žiemą, jam tinka ir sutarkuoti bei užšaldyti agurkai su krapais. Kol kepsite blynelius, jie atšils ir puikiai tiks šiam padažui. Poniai Janinai šis būdas tikrai pasiteisino.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų