SAVAITĖS RECEPTAS. Aušros moliūgų saldainiai

SAVAITĖS RECEPTAS. Aušros moliūgų saldainiai

Panevėžietė Aušra Plaščinskienė juokiasi, kad vyras, nuėjęs į sandėliuką, kaskart nusteba: kur reikės dėti tiek daug pūpsančių moliūgų?

Tokį susirūpinimą girdėdama Aušra tik juokiasi: ji žino labai skanų būdą, kaip panaudoti moliūgų derlių. Ogi pasigaminti oranžinių saldainių!

O šiems Aušros skanėstams reikės:

3 kilogramų moliūgų (gryno svorio, be žievės ir sėklų),

1 kilogramo cukraus,

dviejų citrinų,

vieno šaukštelio vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Moliūgas supjaustomas vidutinio dydžio gabalais, kadangi sudžiūvę jie labai sumažėja (susitraukia maždaug 3 kartus). Supjaustytas moliūgas užberiamas cukrumi ir palaikomas per naktį.

Atsiradus sulčių, moliūgai išgriebiami, o į cukraus sirupą suberiamas vanilinis cukrus, įtarkuojama citrinų žievelių geltonoji dalis (baltos dalies netarkuoti, ji karti), įspaudžiamos sultys. Tada sirupas užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Viskas paliekama maždaug parą kambario temperatūroje (palaikyti mažiausiai 10–12 valandų).

Tada viskas drauge su sirupu ir moliūgo gabalėliais verdama kaip uogienė ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Moliūgai išgriebiami, nuvarvinami. Sirupą pasilikite – jį galima supilstyti į stiklainiukus ir turėsite labai skanų pagardą blynams, ledams ar kur tik norisi.

Iš sirupo išgriebti moliūgų gabalėliai džiovinami orkaitėje, 70 oC laipsnių temperatūroje, šiek tiek pravertomis durelėmis. Pasak Aušros, galima ir ant karšto radiatoriaus arba elektrinėje vaisių džiovyklėje.

Kol skanėstas išdžiūna, užtrunka, kaip ir džiovinant bet kokius vaisius, bet rezultatas, pasak tokiais saldainiais šeimą lepinančios Aušros, atperka visas pastangas.

Skanių oranžinių akimirkų!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų