SAVAITĖS RECEPTAS. Alinos Rancevos saldusis datulių pyragas

SAVAITĖS RECEPTAS. Alinos Rancevos saldusis datulių pyragas

Geležine ledi tituluojama ultratriatlonininkė Alina Ranceva nustebina prisipažinusi esanti didelė saldumynų mėgėja.

„Jei galima rinktis ar mėsos patiekalas, ar desertas, pirmenybė, žinoma, pastarajam. Kai reikia laikytis sportinio režimo, geriau mažiau suvalgau pietų, kad galėčiau papildomai pasimėgauti saldėsio gabaliuku. Man ir kava turi būti saldi“, – juokiasi Alina.

Sportininkė ir trenerė sako nesanti virtuvės karalienė, bet turėdama laisvą popietę mėgsta joje pasisukioti ir šeimą palepinti naminiais sausainukais ir pyragais.

Alinos šeimoje vienareikšmiškai visiems skaniausias jos keptas datulių pyragas – ir ganėtinai saldus, ir tinkamas besilaikantiems dietos. Ir pati A. Ranceva tokį pyragą supjausto į gabalėlius ir juos pasiima kaip užkandį į ilgą treniruotę.

Iškepti šį Alinos gardėsį tikrai paprasta. Anot sportininkės, svarbiausia, kad kepinys visada pavyksta.

O jam reikės 200 gramų džiovintų datulių be kauliukų, nubraukto šaukštelio sodos, 150 mln vandens, 150 g kambario temperatūros sviesto, 2 kiaušinių, 170 g miltų (Alina maišo perpus viso grūdo ir paprastų), vieno apelsino, vieno šaukštelio kepimo miltelių. Mėgstantieji saldžiai gali įberti 100 g cukraus, bet Alina jo nebededa.

Į verdantį vandenį supilti datules bei sodą ir maišant virti ant silpnos ugnies, kol datulės išsileis. Galima virinti iki vientisos tirštos masės, bet Alinai labiau patinka, kai joje dar plaukioja datulių gabaliukai.

Ištirpdžius datules ugnį išjungti ir palikti tyrę vėsti puode.

Kitame inde ruošiama tešla. Sviestą išsukti iki purumo, supilti cukrų ir dar kartą sukti, įmušti lengvai suplaktus kiaušinius, įtarkuoti apelsino žievelės ir supilti sijotus bei su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

Į šią tirštą tešlą supilti atvėsusias datules ir viską išmaišyti. Alina į masę dar kliūsteli pusę stiklinės saulėgrąžų.

Tešla pilama į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepama 180 laipsnių orkaitėje maždaug 30–40 minučių, kol įkištas pagaliukas bus sausas.

„Man tai pats skaniausias pyragas. Jį dar galima paskaninti kitais džiovintais vaisiais, pavyzdžiui, abrikosais, galima įberti smulkintų graikinių riešutų, bet mūsų šeimai ir be tų priedų labai skanu“, – paragauti siūlo A. Ranceva.

Skanaus!

Mieli skaitytojai, jūsų skaniausių patiekalų receptų laukiame adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite kartu pridėti ir patiekalo arba savo nuotrauką.

Komentarai

  • Alina brangioji, dėkui!

  • Taip skaniai surašyta. Būtinai savaitgalį kepsiu. Ačiū, mūsų Alina!

  • labai geras

Rodyti visus komentarus (3)

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų