SAVAITĖS RECEPTAS. Ak, bandelės su varške…

SAVAITĖS RECEPTAS. Ak, bandelės su varške…

Nostalgiškos bandelės, kurios leidžia pamiršti, kas negero yra aplinkui, ir atsipalaiduoti. O tokių būna? Mūsų skaitytoja Virginija tvirtina, kad tikrai taip – šeimoje jas vadina „su debesėliu viduje“.

Kas tai per gaminys ir kaip ten įviliojamas debesėlis? Ponia Virginija siūlo nukelti bandelių su cinamonu kepimą kitai savaitei, o šiandien mielai dalijasi bandelių su varške receptu.

Šias bandeles kepti nėra sudėtinga, bet užima šiek tiek laiko. Ponia Virginija pradžiai turi keletą patarimų:
Sausas mieles keičiant į drėgnas, reikėtų naudoti apie 25 g.

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros (išskyrus sviestą trupininiam paviršiui). Sviestą galima ištirpinti iki kreminės konsistencijos.

Iš pradžių miltų įberkite 450 g. Jeigu tešla bus per minkšta, įbersite dar porą šaukštų. Tešla neturėtų lipti prie rankų, bet kartu turėtų būti ir minkšta, elastinga, todėl miltų geriau nepadauginti.
Mielinės bandelės skaniausios tą pačią dieną. Norint, kad jos būtų kuo ilgiau minkštos, bandeles reikia laikyti maišelyje ar apvynioti plėvele.

Ingredientai

450 g + keli šaukštai miltų
11 g sausų mielių
250 ml pieno
1 kiaušinis
80 g kambario temp. sviesto
60 g cukraus
1 arbat. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
kiaušinio plakinys aptepti
Įdaras
400 g varškės
1–2 valg. š. miltų
2–3 valg. š. cukraus
1/4 st. razinų
Viršus
1/3 st. (40 g) miltų
2 valg. š. (30 g) šalto sviesto
3 valg. š. (35 g) cukraus
Inde sumaišyti visus ingredientus. Maišyti šakute ar rankomis, kol susidarys nedideli trupiniai.

Gaminimas

Pieną pašildyti, kad jis būtų maloniai šiltas. Į indą suberti mieles, 1 arbat. š. cukraus, 1 arbat. š. miltų. Užpilti puse stiklinės pieno. Išmaišyti, uždengti rankšluostėliu ir palikti pastovėti apie 10–15 min. Mielės turi lengvai suputoti.
Į didelį indą supilti pieną su mielėmis, likusį pieną, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską. Lengvai išmaišyti. Suberti 450 g išsijotų miltų, išmaišyti.

Sviestą sudėti į tešlą.

Rankomis maišyti tešlą. Kai ji sulips, pradėti minkyti (jei reikia, įberti šiek tiek miltų). Stalviršį pabarstyti miltais. Išimti tešlą iš indo ir minkyti apie 6 min.

Padaryti rutulį. Aliejumi ištepti indą ir jame palikti tešlą ir uždengti. Laikyti apie 1 val. Tešla turi padvigubėti.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Tešlą supjaustyti į 16 gabaliukų. Iš jų padaryti rutuliukus.

Juos iškočioti. Ant viršaus pridėti įdaro, uždėti razinų.

Bandelių kraštus suspausti, suformuojant rutulį. Laikant už apačios trumpai įmerkti į kiaušinio plakinį. Tada viršų apvolioti trupiniuose.

Į 2 kepimo skardas įdėti kepimo popierių. Sudėti bandeles.

Uždengti rankšluostėliu ir palaikyti apie 20 min., kol bandelės šiek tiek pakils.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kiekvieną skardą kepti po 15–17 min. O dabar atsikąskite, ir viduje rasite debesėlį.

Mieli skaitytojai,

pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

Komentarai

  • Ačiū!

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų