Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas.

Saldi pertraukėlė: „Iki“ sau tinkamą konditerijos gaminį išsirinks kiekvienas

Saldi pertraukėlė: „Iki“ sau tinkamą konditerijos gaminį išsirinks kiekvienas

Spustelėjus tikriems žiemos šalčiams labiausiai norisi laiką šiltai leisti namuose ir neskubant mėgautis maloniais ritualais. O kas gali būti maloniau už ypatingo skonio desertą? Prekybos tinklo „Iki“ ekspertai tvirtina, kad pasilepinti nusipelno visi, ir skelbia smaližių sekmadienį.

Gausus „Iki“ desertų pasirinkimas

„Žiemą, kai dienos trumpos, o už lango spaudžia šaltukas, tikrai norisi leisti sau nedidelių malonumų, o kiek žmonių, tiek ir skonių, tad kurdami desertus kreipiame dėmesį į platų asortimentą, kad savo mėgstamą saldų gaminį galėtų rasti kiekvienas – ir saldesnių, ir gaivesnių skonių mėgėjai“, – sako Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas.

Pasak konditerio, inovacijos desertus, atsižvelgiant į pirkėjų poreikius, paliečia kiekvienais metais – peržiūrima jų sudėtis, atrenkami aukščiausios kokybės ingredientai, siekiama subalansuoto skonio. Dėmesio sulaukia ir natūralūs produktai: tikras šokoladas, natūrali varškė ir grietinėlė, kefyro kremai, vaisių tyrės.

„Saldžius desertus mėgstantys žmonės turėtų atkreipti dėmesį į karamelinį pyragą su aguonomis bei zefyrinį su spanguolėmis. Pirmasis susideda iš balto biskvito su aguonomis, pertepto švelniu karamelės skonio grietinėlės kremu. Šis pyragas glazūruotas kvapiu šokolado glaistu. Zefyrinis tortas yra pagardintas trapios tešlos trupiniais su džiovintomis spanguolėmis, cukatomis ir moliūgų sėklomis. Zefyro, uogų, vaisių ir sėklų derinys yra išties išskirtinis“, – sako T. Lauvray.

Šokolado gerbėjams šaltajam metų laikotarpiui T. Lauvray sukūrė šokoladinį tortą su karamele. Kurdamas šio torto receptą konditeris siekė subtilaus, bet neapsunkinto skonio. Tortui lengvumo suteikia jame esantys šokoladiniai putėsiai, o stiprus šokolado skonis dera žiemos sezoną.

Konditeris sako, kad jis pats labiausiai mėgsta gaivius, lengvus tortus, pyragus ir pyragaičius. „Žmonėms, kurie, kaip ir aš, dairosi gaivesnio skonio, turėtų būti sunku atsispirti juodojo šokolado ir serbentų tyrės tortui bei jogurtiniam tortui su apelsinais. Paslaptis paprasta: saldesnį biskvitą pagardinus gaiviais vaisiais, tortas pasižymi subtilia gaivumo ir saldumo derme“, – teigia jis.

Dėmesys ingredientams

Kaip ir gaminant bet kurį patiekalą, taip ir ruošiant desertus labai svarbu naudojamų ingredientų kokybė. Pasak konditerio, iš pirmo kąsnio galima pajusti, kad deserto sudėtyje naudota grietinė ar grietinėlė, o ne riebalų mišiniai ar pakaitalai. Skonį keičia ir dirbtiniai priedai ar konservantai, todėl jis pirmenybę teikia natūraliems ingredientams.

„Aš esu už tai, kad naudotume viską, kas natūralu ir ką lengviausia rasti po ranka, todėl natūralus medus – vienas iš mano favoritų, kurį galime drąsiai naudoti konditerijos gaminiuose. Įvairiuose desertuose taip pat puikiai dera džiovinti vaisiai, jie suteikia natūralaus saldumo. Abrikosai, slyvos, spanguolės – šie džiovinti vaisiai yra mano mėgstamiausi. Figos, datulės – vieni saldžiausių džiovintų vaisių, kurie taip pat puikiai tiks į įvairius konditerinius kepinius“, – pasakoja T. Lauvray.

Pasaulinės maisto tendencijos daro įtaką ir desertams – siekiant atliepti kiekvieno pirkėjo poreikius, prekybos tinkle „Iki“ siūlomas ir gaminių be glitimo, laktozės, veganiškų desertų pasirinkimas.

Siekiant apsipirkti kaip įmanoma saugiau, prekybos tinklas rekomenduoja apsipirkimą planuoti, kai prekybos vietose mažiausi žmonių srautai: ryte 8–10 val. ir vakare nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo bei sekmadieniais.

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų