Romo pyragas „Vasara“

Romo pyragas „Vasara“

Tokiu metų laiku kažką kepti be uogų ar vaisių turbūt būtų nuodėmė. Tiek visko daug! Panevėžietis Romas Plaščinskas siūlo paragauti to paties, bet kaskart vis kitokio skonio pyrago, į kurį kepėjas deda visa, ką sode randa sunokusio.

Vasariškam Romo pyragui reikės:

250–300 g miltų;

120–150 g sviesto arba kepinių margarino;

100 g cukraus (galima dėti šokolado drožlių, tuomet cukraus reikės mažiau);

3 kiaušinių;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;

didelės saujos įvairių uogų, pjaustytų obuolių arba bet kokių kitokių pjaustytų vaisių.

Minkštą, kambario temperatūros sviestą arba margariną elektriniu plaktuvu plakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Po vieną įmušti kiaušinius, kaskart po kiekvieno įmušimo tešlą gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir šaukštu (jokiu būdu ne plaktuvu!) įmaišyti į tešlą. Tešlos nereikia labai permaišyti – tiesiog maišyti tiek, kad neliktų sausų miltų. Tešla turėtų būti gana tiršta (tirštesnė už riebią grietinę), bet ne kieta.

Dalį tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Ant viršaus sudėti uogas arba pjaustytus vaisius ir užpilti kitą dalį tešlos.

Šį skanų pyragą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40–45 minutes. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo orkaitės ir pyrago storio. Ar pyragas iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku.

Iškepusiam pyragui būtina leisti visiškai atvėsti.

Linkime skanių brandžios vasaros akimirkų!

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų