Per bandymus nustatyta, kad pomidoruose oksalo rūgšties kur kas mažiau nei burokėliuose, bulvėse, špinatuose, o purino junginių nedaug.
Pomidorus rekomenduojama valgyti ir sergantiesiems podagra, nes juose nemažai biologiškai veiklių medžiagų. Šios daržovės turi būti įtrauktos į visų valgiaraštį – ir mažų, ir senų. Jų veikliosios medžiagos – vitaminai ir kalio druskos – tinka sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, sutrikus medžiagų apykaitai.
Pomidorų ląsteliena, pektinai ir fitoncidai švelniai veikia virškinamąjį traktą, slopina puvimo procesus, gerina virškinimą, tinka sergant skrandžio ir žarnyno ligomis.
Daug veikliųjų medžiagų išlieka ir pomidorų sultyse. Tai – malonus, gaivinantis, organizmą stiprinantis gėrimas. Jis skatina virškinamojo trakto sulčių gamybą, gerina virškinimą, reguliuoja medžiagų apykaitą. Sultyse esantys fitoncidai gydo žaizdas, opas.