Pandemija sulėtino ir sraigių verslą

Pandemija sulėtino ir sraigių verslą

 

Sraigių supirkėjai vienbalsiai tvirtina tokio prasto sezono dar neturėję.

Karantinui paralyžiavus Prancūzijos restoranus bei kavines, Europoje susikaupė didelės atsargos sraigienos, tad šios produkcijos šįmet reikia gerokai mažiau.

Kaip ir kasmet balandžio 30-ąją prasidėjęs vynuoginių sraigių supirkimas truks iki liepos 1-osios.

Tačiau starto tokiam verslui sulaukę supirkėjai Panevėžyje kol kas nedžiūgauja.

„Dar niekada nebuvo tokių prastų metų šitam verslui. Sunkiai mums sekasi, nes prancūzai ir kitos Europos šalys dar nesuvalgė pernai pirktų sraigių. Dėl pandemijos uždarę savo kavines ir restoranus, jie daugiau prisikaupti tokių gėrybių nelinkę“, – teigia penktus metus Panevėžio mieste sraiges supirkinėjantis verslininkas.

Už kilogramą vynuoginių sraigių jis šiemet moka 50 centų. Pernai, kai pandemija pasauliui dar nebuvo taip stipriai smogusi, ir sraigės buvo bent 20 centų brangesnės.

Kuria naujas receptūras

Kol kas dar ne derliaus metas afrikines sraiges Trakiškyje auginančios Janinos Krikštaponienės ūkyje. Ji savo augintines „nuima“ rudenį.

Trakiškietė sako irgi pajutusi karantino nagus savo versle.

„Mes savo sraigių nevežame į užsienį, neparduodame ir supirkėjams. Nuo šių esame ne kartą nukentėję – neatgavome pinigų už parduotą produkciją. Dabar dirbame patys sau“, – pasakojo J. Krikštaponienė.

Ūkininkė atsidarė sraigienos cechą: gamina sraigių troškinius, užtepėles, patiekia jas burgundiškai kevaluose, maistui ima ir delikatesą – ikrus.

Visą straipsnį skaitykite gegužės 19 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų