SAVAITĖS RECEPTAS. Netradiciniai „Ežiukai“ – net ir išrankiausiems smaližiams

SAVAITĖS RECEPTAS. Netradiciniai „Ežiukai“ – net ir išrankiausiems smaližiams

Kai pabosta parduotuvės sausainiai ir norisi kažko skanaus, gaminto savo rankomis, bet kulinarija – ne jūsų stichija, dienraščio „Sekundė“ dizainerė maketuotoja Violeta Galiauskienė siūlo pasigaminti „Ežiukų“.

Jiems gaminti nereikės jokių įmantrių produktų, bet skonis – tikrai vertas nuodėmės.

Sausainiams „Ežiukams“ prireiks 5 virtų kiaušinių trynių, 200 g sviesto, 2 šaukštų grietinės, 2 stiklinių miltų.

Kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo, dedame kietai virtų kiaušinių trynius, maišome, kad neliktų gumuliukų, dedame grietinę, miltus ir išminkome iki gražios vientisos masės.

Pusvalandžiui dedame į šaldytuvą, kad atšaltų.

Ant sviestinio popieriaus formuojame rutuliukus (išeina apie 20 vnt.).

Kepame, kol gražiai apskrus (180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.). Iškepusius atšaldome.

Tuomet išverdame „Ežiukų“ glaistą: tam prireiks 50 g sviesto, 4 šaukštų pieno, 3 šaukštų kakavos, 1 stiklinės cukraus.

Taip pat pasiruošiame vaflių pabarstukus. Juos galima pasigaminti ir patiems – tiesiog smulkia tarka sutarkuoti vaflius. Mums reikės apie 150–200 g citrininių vaflių.

Ir galiausiai po vieną rutuliuką aptepame glaistu, apibarstome vaflių pabarstukais. Tai darome labai greitai ir kruopščiai, nes glaistas labai greitai stingsta.

Jeigu šiuos „Ežiukus“ ruošiate mažiesiems smaližiams, juos galite dekoruoti pasitelkdami visą savo fantaziją ir išmonę, kad sausainiai būtų panašūs į tikrus ežiukus.

Skanaus!

Gerbiamieji skaitytojai, pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų