SAVAITĖS RECEPTAS
Sinoptikams perspėjant apie 30 – 35 laipsnių karštį, mažiausiai norisi stovėti prie orkaitės. Tačiau deserto – dar ir kaip norisi. Į pagalbą sprendžiant šią dilemą skuba Panevėžio kultūros ir istorijos žurnalo „Senvagė“ redaktorė Rasa Karvelytė su receptu, nereikalaujančio nei ypatingų kulinarinių sugebėjimų, nei įjungtos orkaitės.
Taigi, savaitgalio pasilepinimui mums reikės:
- 1,5 stiklinės migdolų riešutų
- 1,5 stiklinės graikiškų riešutų
- 0,5 stiklinės natūralios kakavos
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 stiklinės „Medjool“ datulių (be kauliukų)
Užpilui reikės:
- 0,4 stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus
- 0,3 stiklinės klevų sirupo
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
Papuošimui:
Šilauogės
Gaminimo eiga:
Riešutus, kakavą ir druską sudedame į smulkintuvą ir smulkiname, kol susidarys trupiniai. Po to sudedame datules ir dar kartą viską pamalame, kol gausis vientisa masė.
Gautą mišinį dedame į sviestiniu popieriumi išklotą formą. Gerai ją prispaudžiame prie dugno.
Užpilo ingredientus maišome šluotele iki vientisos masės. Svarbu naudoti gerai ištirpusį aliejų – jeigu jis per kietas, trumpai pašildykite vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.
Gautą užpilą pilame ant pagrindo, puošiame šilauogėmis arba kitais norimais papuošimais ir paliekame šaldytuve bent valandai.
Skanaus!