Moliūgų blyneliai

Moliūgų blyneliai

Panevėžio kultūros ir poilsio parkui pasipuošus skaptuotais moliūgais, o dažno daržininko rūsio lentynose ar ant palangės pūpsant šiems auksaspalviams gražuoliams, nuolatinė dienraščio „Sekundė“ skaitytoja ir rubrikos „Savaitės receptas“ gerbėja ponia Valda siūlo paprastą, pusryčiams pritaikytą receptą.

Tai, anot ponios Valdos, labai skanūs, aromatingi, purūs, minkšti moliūginiai blyneliai. Tikime mūsų skaitytoja ir skubame dalytis receptu su jumis.

Jums reikės:

0,5 kg išvalyto moliūgo,

1 didelio arba 2 mažesnių kiaušinių,

kelių šaukštų miltų,

1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių,

šaukšto cukraus,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,

aliejaus kepti.

Moliūgą sutarkuokite, sumaišykite su šakute paplaktu kiaušiniu, įberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, išmaišykite. Masė turi būti grietinės tirštumo, o jei moliūgas labai sultingas – įberkite šiek tiek miltų, bet nenukietinkite tešlos.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, po šaukštą dėkite moliūgų masės ir iškepkite blynelius. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Patiekite su cukrumi, klevų sirupu, medumi arba grietine.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų