Prieš trejus metus ūkininkauti nusprendęs Panevėžio policijos pareigūnas Algimantas Meidus dabar jau kiekvieną pavasarį priverstas imti atostogų, kad su žmona Kotryna nuimtų 2 ha smidrų plantaciją. Asmeninio archyvo nuotr.

Miestiečiai nėrė į smidrų lauką

Miestiečiai nėrė į smidrų lauką

Šaltas pavasaris truputį nuvėlino lietuvių vis labiau vertinamų smidrų derlių – pakąstos šalnų šios daržovės tik dabar skelbia savo sezono įkarštį.

Prieš trejus metus ūkininkauti nusprendęs Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnas Algimantas Meidus dabar jau kiekvieną pavasarį priverstas imti atostogų, kad su žmona Kotryna Anykščių rajone nuimtų 2 ha smidrų, žmonių dar vadinamų šparagais, plantaciją.

Šiomis šiltėjančiomis gegužės dienomis Algimanto ir Kotrynos Meidų ūkyje pats darbymetis. Pačių šeimininkų rankų jame jau nebeužtenka, dar ir būrelis samdytų darbininkų padeda porai nuimti sparčiai derantį smidrų derlių. 2017-aisiais nusprendę nerti į žemės ūkį sutuoktiniai Anykščių rajone, Alukėnų kaime, ėmėsi auginti šias lietuvių virtuvėje dar visai neseniai pradėtus vartoti šparagus.

„Šios daržovės kaupia daug vitaminų, jas valgant kūnas labai greit atsigauna po žiemos, visai nebesinori saldumynų. Man jie labai patinka, bet net ir daržovių nevartojantis vyras mielai valgo. Nesipriešina nė mūsų mažieji“, – sako smidrų augintoja K. Meidė.

Jas nuo seniausių laikų vertino ir Europos šalių karaliai.

Visą straipsnį skaitykite gegužės 27 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

Komentarai

  • Pasigirdo pranešimai, kad Lietuvoje badaujama. Pasirodo teisybė – tenka smidrais maitintis. Duonos nėra iš ko nusipirkti, tenka pyragus, bandeles ir sausainius pirkti. Iš bado žmonės išmirtų, jei ne pašalpos, nuolaidos ir kompensacijos

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų