Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais

Panevėžietė buhalterė Inga savaitgalį šeimą palepina švelnaus skonio lazanija su varške ir špinatais, pagardintais česnaku.

Neabejojame, kad šį katino Garfildo išgarsintą patiekalą ir jūs gaminsite šio savaitgalio pietums.

Lazanijai reikės:

12 lazanijos lakštų,

0,5 kg, arba trijų pakelių, 9 proc. riebumo varškės,

dėžutės špinatų (apie 100 g),

3–4 skiltelių česnako,

2 kiaušinių,

0,5 l pieno,

3 šaukštų sviesto,

3 šaukštų miltų,

200 g tarkuoto fermentinio sūrio,

prieskonių, svarbiausia – Provanso žolelių.

Pirmiausia viename šaukšte sviesto pakepiname supjaustytus špinatus, išspaudę česnako skilteles. Špinatus padedame vėsti ir gaminame varškę. Į ją įmušame kiaušinius, beriame šaukštelį Provanso žolelių, šiek tiek druskos ir visą gerai išmaišome. Į varškės masę supilame pravėsusius pakepintus špinatus.

Imame nevirtus lazanijos lakštus ir sluoksniuojame su varške. Kiekvieną varškės sluoksnį apibarstome sūriu. Viršutinis sluoksnis gali būti arba varškės, arba lazanijos lakšto, svarbiausia, kuris bebūtų, gausiai apibarstyti sūriu.

O tada ruošiame padažą. Į pieną pilame 3 šaukštus miltų, mėgstamų prieskonių, šiek tiek druskos ir gerai išmaišome. Šį plakinį pilame į ištirpdytus 2 šaukštus sviesto ir kaitindami nuolat maišome, kol padažas pradės tirštėti. Tuomet jį užpilame ant paruoštos kepti lazanijos.

Štai ir viskas – lazaniją šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame 30 min.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų