Laimio kepta lašiša su šonine

Laimio kepta lašiša su šonine

Panevėžiečius bent keturiais dešimtmečiais į praeitį nukelsiančią, sovietmečio interjero kavinę pramoninėje miesto dalyje įrengiantis Laimis Paulavičius – ne tik verslininkas, bet ir virtuvės virtuozas.

Dėl būsimosios kavinės pavadinimo dar vyksta balsavimas giminės rate, o patalpose sukasi statybininkai. Ar imtis tokio verslo, Laimis galvojo labai ilgą laiką. Nors tai buvo didžioji jo svajonė, nesiryžo rizikuoti, kol šeima ir bičiuliai iškėlė savotišką ultimatumą: dabar arba niekada.

Už trauką maistui ir virtuvei Laimis dėkingas mamai. Pati būdama virėja ji dar paauglį sūnų kviesdavo padirbėti virtuvėje. Taip po truputį jaunuolis pradėjo gaminti salotas, karštus patiekalus, vakarėliuose dirbti padavėju, o tada atėjo laikas virėjo specialybei, jaunųjų virėjų konkursams.

Naujųjų išvakarėse L. Paulavičius su „Sekundės“ skaitytojais dalijasi receptu, gimusiu vieną sekmadienio popietę, gaminant iš to, ką aptiko šaldytuve.

„Gamindamas namiškiams niekada nieko nesveriu. Todėl ir recepte nenurodau svorių“, – pasakoja Laimis.

Taigi, šefas dalijasi, kaip gamina lašišą su šonine ir brokoliais.

O tam reikės:

2 gabaliukų lašišos po 150 g,

4–6 gabalėlių rūkytos šoninės,

pakelio ryžių,

kokosų pieno,

brokolių,

citrinos,

baltųjų pipirų,

druskos.

Lašišos gabaliukus apvyniojame šonine, dedame į kepimo indą, šauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Kol lašiša kepa, į verdantį vandenį sudedame brokolius ir verdame 4–5min., tuomet nupilame didžiąją dalį vandens ir įpilame kokosų pieno, brokolius pagardiname žiupsneliu baltųjų pipirų, druska ir įtarkuojame citrinos žievelės, tada dar paverdame 2–3min. Į kitą indą sudedame ryžius ir verdame juos garnyrui.

Baigus kepti lašišai, į lėkštę dedame ryžius, ant jų beriame brokolius, ant visko užpilame skysčio, kuriame virė brokoliai, ir galiausiai dedame lašišą.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų