Kūčių vakarienę patiki kitų rankoms

Kūčių vakarienę patiki kitų rankoms

Nuo triūso virtuvėje Kūčių dieną išvaduoja kelios dešimtys eurų.

Užsisakyti magiškos vakarienės patiekalus į namus Panevėžyje taip populiaru, kad užsakymais užversti restoranai naujų nebepriima.

Užimtų žmonių visuomenėje populiarėja ir nauja paslauga – panevėžiečiai valgyti Kūčių renkasi nebe namuose. Kaip keičiasi unikaliausia lietuviška tradicija, domėjosi Lina DRANSEIKAITĖ.

Nuo seno įprasta, kad mažiausiai dvylikos patiekalų Kūčių vakarienę ruošia mamos ir močiutės.

Populiarėjant tendencijai ją užsisakyti restoranuose, etnologai atkreipia dėmesį, jog Kūčios ne pramoga, ne šiaip šeimos šventė, o apeiga, kurios neatskiriama dalis – vakarienės ruošimas.

Šventinės Kūčių vakarienės dviem į namus kaina Panevėžio kavinėse ir restoranuose prasideda nuo septynių dešimčių eurų.

Tokia suma panevėžiečių negąsdina. Daugelis restoranų taip apkrauti, jog užsakymų net nebepriima.

Jų klientai – ne tik vieniši senoliai, nebeturintys sveikatos ruošti silkės pataluose ir kepti kūčiukų, bet ir jauni žmonės, kitaip vertinantys savo laiką.

Visą straipsnį skaitykite gruodžio 20 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų