Kūčių stalo karalienė silkė su saulėje džiovintais pomidorais

Kūčių stalo karalienė silkė su saulėje džiovintais pomidorais

Dvylikos patiekalų Kūčių stalas neįmanomas be tokio vakaro karalienės silkės. Su grybais, su burokėliais, morkomis ar tiesiog bulvėmis – silkė tinka visada ir su viskuo.

Visgi kartais tradicinius gardumynus juk taip norisi paįvairinti kažkuo šiek tiek naujo, argi ne?

Panevėžio krašte žinoma šeimininkė, fantastiškų želė tortų gamintoja, Trakiškio gyventojų bendruomenės pirmininkė Jolanta Silgienė siūlo silkę paskaninti saulėje džiovintais pomidorais ir pakepintomis moliūgų sėklomis.

Šiam patiekalui reikės:

silkės,

saulėje džiovintų pomidorų,

svogūnų arba porų (Jolanta sako dėl spalvų įvairovės juos dedanti abu),

morkų,

moliūgų sėklų (kas mėgsta, gali truputį įberti ir džiovintų spanguolių).

Svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, porai – žiedais ir viskas pakepinama su aliejumi. Jolanta naudoja aliejų, nupiltą nuo saulėje džiovintų pomidorų. Toliau pakepinamos juostelėmis susmulkintos morkos. Taip pat plonomis juostelėmis supjaustomi ir pakepinami saulėje džiovinti pomidorai, galop pakepinamos moliūgų sėklos.

Išmirkytas spanguoles ir viską, ką pakepinome, verčiame atgal į keptuvę, išmaišome ir dar šiek tiek pakepame, kad susijungtų visi ingredientai.

Šis garnyras paliekamas atvėsti, o tada klojamas į lėkštę prie gražiai supjaustytos silkės. Štai ir viskas!

Ant Jolantos Kūčių stalo ši silkė „išgaruoja“ pati pirmoji. Pabandykite ir jūs!

Skanaus!

Jūsų komentaras

Taip pat skaitykite