Kodėl jus vis dar gelia uodai

Kodėl jus vis dar gelia uodai

Manote, kad tamsūs rūbai vilioja uodus, todėl vengiate rengtis juodą megztinį vakarodami prie ežero? Vis dar tikite mitais, kad uodai gelia tik tiems, kurių kraujas yra saldus? Specialistai tikina, kad „saldaus kraujas“ – tik pramanai, o šviesi apranga neužtikrina, kad uodai praskris pro šalį. Uodus atbaido aštrūs česnakų, svogūnų, gvazdikėlių kvapai, tačiau šie aromatai neretai erzina ir žmones.

Kaip pasidaryti kvapnią, naminę uodus atbaidančią priemonę? Jums reikės:

4 dubenėlių,

40 lašų eterinio aliejaus (kedrų, levandų, citrinų, mėtų ar eukaliptų),

2 citrinų arba žaliųjų citrinų,

8 rozmarino arba mėtos šakelių,

vandens,

plaukiojančių žvakučių.

Į kiekvieną dubenėlį įdėkite po dvi rozmarinų ir mėtų šakeles, įpilkite 3\4 vandens, įlašinkite aliejaus – po 10 lašų į dubenėlį. Įdėkite citrinos ar žaliųjų citrinų riekelių, įpilkite vandens, įdėkite į dubenėlius plaukiojančių žvakučių ir uždekite. Keiskite skystį kas 4 – 5 dienas.

Uodus baido ir tam tikri augalai. Mėtos, mirtos, rozmarinai ir pelargonijos – tai visiems žinomi naminiai augalai, kurie stipriu aromatu atbaido uodus. Puikiai uodus atbaido ir pomidorų lapai.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų