Kaip išvirti skanią ir sveiką košę

Kaip išvirti skanią ir sveiką košę

Košė – ypač vertingas patiekalas, tačiau tikrai ne kiekvienas moka ją skanią išvirti. Štai kelios gudrybės, kurias panaudoję virsite pačias gardžiausias ir sveikiausias košes pasaulyje!

Verdant košę labai svarbus tinkamas vandens ir kruopų santykis. Kiekviename recepte jis nurodomas vis kitoks. Atsiminti visus variantus sunku, tačiau niekada nesuklysite, jei laikysitės santykio 1:2, t. y. vandens pilsite dvigubai daugiau nei kruopų. Verdant košę labai svarbi vandens kokybė. Juk jis nenupilamas, o suvartojamas su koše. Ji bus neskani, jei virdami pilsite kietą vandenį. Košei virti galima naudoti jau užvirtą vandenį.

Pradėjus virti košę papildomai vandens geriau nepilti, nes košė bus neskani. Pradėjus virti geriau nemaišyti ir nekilnoti dangčio.

Grikius naudingiausia ne virti, bet užpilti verdančiu vandeniu, o puodą gerai apvynioti storu rankšluosčiu. Kruopas galima supilti į termosą ir užpilti verdančiu vandeniu. Taip paruošti grikiai iš organizmo išvalo sunkiuosius metalus. Prieš virdamos ryžių košę, kruopas nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu – taip pašalinsite krakmolą, trukdantį valyti toksinus.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų