Ką gaminti keraminėje kamado kepsninėje?

Ką gaminti keraminėje kamado kepsninėje?

Turbūt daugeliui ne kartą teko girdėti, neva kepsninė yra kepsninė ir nesvarbu, ar ji metalinė, keraminė, dujinė, elektrinė, ar anglimis kūrenama.

Kiekvienas turime tą vieną giminaitį ar bendradarbį, kuris yra įsitikinęs, kad žmonija nėra sukūrusi tobulesnio prietaiso už jau beveik surūdijusią šašlykinę. Taip, visose kepsninėse pavyks iškepti maistą, tačiau kepsnys, iškeptas kamado lauko kepsninėje, tikrai skirsis nuo kepsnio, ruošto dujiniame metaliniame grilyje. Tačiau kuo konkrečiai išsiskiria Big Green Egg keraminėse kamado kepsninėse pagaminti barbekiu patiekalai?

Sultingas maistas garantuotas

Jei pabodo išsausėję, sprangūs patiekalai, laikas savo barbekiu savaitgaliams įsigyti kamado kepsninę. Jau vien dėl išskirtinės grilio formos sultingas ir minkštas maistas yra garantuotas. Keraminė Big Green Egg kamado kepsninė yra apvali ir turi išgaubtą dangtį, todėl karštis visada pasiskirsto ir maistas iškepa tolygiai. Be to, lauko grilio keramika ir lygus, neporėtas paviršius sulaiko temperatūrą bei neleidžia išsiskyrusioms sultims išgaruoti. Kamado kepsninės viduje palaikoma drėgna aplinka padeda maistui išlikti minkštam ir sultingam. Net skeptiškai nusiteikę giminaičiai tai pripažins, o jūs turėsite daugiau drąsos išbandyti ir sudėtingesnius receptus.

Kepsninę kūrenkite anglimis

Su Big Green Egg kepsnine pamirškite apanglėjusius kepsnius. Dėl išskirtinės šio lauko grilio formos kaitra pasiskirsto tolygiai, tačiau nuo apdegimo saugo ir reguliuojamas į kepsninę patenkančio deguonies kiekis. Barbekiu ruošiant keraminėje kamado kepsninėje beveik niekada nesulauksite netikėtų ugnies pliūpsnių – tiesiog nepamirškite kepsninės dangtį atidaryti atsargiai, iš pradžių šiek tiek praverdami ir išleisdami garus. Neprireiks nei gesinti gaisro, nei panikuoti nuo liepsnų gelbėjant kruopščiai išsirinktą brandintos jautienos kepsnį.

Dūmų signalai

Niekas taip nesužadina apetito kaip ant laužo kepto maisto aromatas – jis viduje tarsi pabudina kažką pirmykščio. Mes lyg instinktyviai pajuntame – tuoj bus valgyti. Gardžiai! Visi Big Green Egg kamado kepsninėje pagaminti barbekiu ir kiti patiekalai pasižymi tuo ypatingu dūmų aromatu. Jį maistui suteikia naudojamos kokybiškos medžio anglys. Nesvarbu, kokį receptą pasirinksite ir ką gaminsite – kiaulienos šonkauliukus ar rudens daržovių sriubą, viskas maloniai kvepės. Ši papildoma dūmų nata yra baigiamasis patiekalo potėpis, pabrėžiantis visus kitus skonius. Jei naudosite specialias medienos skiedras arba kaladėles, dūmų aromatas dar labiau sustiprės, neprireiks net barbekiu padažo.

Taigi dabar jau žinote, kad teiginys „visos kepsninės vienodos“ yra neteisingas. Tik keraminėse kamado kepsninėse pagaminsite sultingiausius, minkščiausius ir tobuliausiai iškepusius patiekalus. Ir nepamirškite dūmų aromato. Na, o bet kuris skeptikas, pakviestas pasivaišinti Big Green Egg grilyje gamintais patiekalais, visam gyvenimui taps tikru kamado lauko kepsninių gerbėju.

 RECEPTAS: JAUTIENOS KEPSNYS „TOMAHAWK”

Norite Big Green Egg kepsninėje iškepti didelį gabalą mėsos ir sužavėti visus svečius? Pirmiausia išsirinkite jautienos pjausnį su šonkauliu – antrekotą. Tiesa, jį galima išpjauti ir be kaulo, tačiau kaulas suteikia daugiau skonio, o toks kepsnys atrodo dar patraukliau. Antrekotą pirkite iš gero mėsininko ir iškepkite Big Green Egg kepsninėje – galėsite mėgautis tobulu sultingu kepsniu.

INGREDIENTAI

1 antrekoto per 5 šonkaulius

jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Priedai:

convEGGtor laikiklis

Grotelės šonkauliams kepti

Stačiakampė skysčių surinkimo talpykla

Įsmeigiamas nuotolinis termometras

Ketaus grotelių kėliklis

Ketaus grotelės

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 130 °C. Jei reikia, nudirkite nuo mėsos odą ir peiliuku nugrandykite šonkaulius (arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas).

GAMINIMAS

Įdėkite šonkauliams skirtas groteles į skysčių surinkimo talpyklą ir ant jų uždėkite antrekotą. Talpyklą uždėkite ant kepsninės grotelių, o į mėsą įsmeikite termometro daviklį. Nustatykite 48 °C temperatūrą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite mėsą maždaug 4 val., kol temperatūra jos viduje pasieks 48 °C.

Ištraukite talpyklą su grotelėmis ir mėsa iš EGG kepsninės. Išimkite nerūdijančio plieno groteles ir grotelių kėlikliu įdėkite ketaus groteles. Įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 250 °C. Supjaustykite antrekotą kepsniais.

Išdėliokite kepsnius ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Praėjus maždaug 1 min. pasukite juos ketvirčiu ir vėl uždarykite dangtį. Praėjus dar minutei apverskite mėsą ir kartokite, kol iš abiejų pusių įsirėš dailus grotelių raštas.

Išimkite antrekotus iš EGG kepsninės, pagardinkite jūros druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

 

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų