Iškyla gamtoje. Ką pasiimti?

Iškyla gamtoje. Ką pasiimti?

Artėjant vasarai, vis dažniau norisi leisti laiką gamtoje, mėgautis skaniu maistu ir gėrimais, bendrauti su artimais žmonėmis. Jei mėgstate gaminti, o tradiciniai kepiniai ant laužo šiek tiek nusibodo, verta išbandyti naujus receptus. Straipsnyje pateikiami pasiūlymai, kokius indus ir įrankius pasiimti, kad galėtumėte mėgautis naujais skoniais gamtoje.

Įrankiai

Kalbame ne tik apie įrankius, skirtus valgymui. Iškylai kuo puikiausiai tinka namuose turimi stalo serviravimo įrankiai. Tačiau reikėtų nepamiršti ir tokių, kurie skirti maisto gaminimui. Prieš išvykdami iš namų, nuspręskite, ką gaminsite, nes nuo to priklausys, kokių įrankių jums reikės. Jei planuojate virti sriubą, greičiausiai reikės samčio šiai pasemti, jei kepsite kepsnius – mentelės arba žnyplių jiems apversti. Tačiau vienas svarbiausių įrankių – peilis. Be jo neišsiversite, kad ir kokį patiekalą gaminsite. Taip pat neapsiriksite pasiėmę ir pjaustymo lentelę.

Daugkartiniai indai

Nėra nieko nemaloniau nei atvažiuoti į gražią stovyklavietę gamtos apsuptyje ir rasti kalną plastikinių indų bei įrankių. Dėl šios priežasties geriausia rinktis daugkartinius indus. Jie yra pakankamai lengvi, tačiau patvarūs, neužima daug vietos. Pakanka tokius indus po naudojimo išplauti su šiltu vandeniu ir iššluostyti popieriniu rankšluosčiu. Pasirinkę tokį variantą ne tik sutaupysite, nes kiekvieną kartą nereikės pirkti vienkartinių indų, bet ir prisidėsite prie švaresnės planetos kūrimo. Taip pat galėsite išsirinkti indų dizainą pagal savo skonį, nes šiuo metu jų pasirinkimas itin platus.

Puodas

Svarbiausia įvertinti, ar jūsų pasirinktas gaminimo indas yra tinkamas naudoti ant tiesioginės ugnies. Tam labiausiai tinka ketaus puodai. Tai ne tik ilgaamžiai, bet ir itin universalūs maisto ruošimo indai. Pasirinkę šį puodą galėsite patogiai gaminti ne tik namuose, bet iškylose. Jis puikiai tinka kepimui, troškinimui ar virimui. Šiuo metu ypač populiarūs ilgo gaminimo, vieno puodo patiekalai, tokie kaip plovas, aitriųjų paprikų troškinys, bulvių plokštainis.

Papildomi reikmenys

Be reikalingiausių indų ir įrankių, svarbu nepamiršti ir kitų daiktų, kurių tikrai prireiks iškyloje. Vieni iš jų – degtukai ir žiebtuvėliai. Daugiskaita šiuo atveju ne be reikalo. Visi žinome, kad tokie daiktai ypač dažnai pametami, todėl geriau turėti keletą vienetų ir nesukti dėl jų galvos. Taip pat nepamirškite įsidėti keleto rūšių mėgstamų prieskonių. Naudinga turėti ir folijos ar kepimo popieriaus. Iškylose šie daiktai dažnai atsiskleidžia savo universalumu.

Net ir mažiausiai iškylai reikia bent minimalaus pasiruošimo. Taigi prieš išvykdami, gerai apgalvokite, ką gaminsite ir kokių priemonių tam reikės. Svarbiausia – gerai nusiteikite, mėgaukitės laiku gamtoje ir naujais kulinariniais atradimais. Juk tai vienas iš gyvenimo džiaugsmų.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų