Genutės naminė žemės riešutų chalva

Genutės naminė žemės riešutų chalva

Genutė Budrienė – dviejų anūkų močiutė, kanklininkė, choristė, ilgametė „Sekundės“ skaitytoja. Kūrybinga moteris kuria ir virtuvėje, joje eksperimentuoja, derina. Kaip tvirtina ją pažįstantieji, visa, kas Genutės sukurta, – įdomu, skanu, sveika.

Šįsyk G. Budrienė pasidalijo pačios pagamintos žemės riešutų chalvos receptu. Kodėl reikėjo gaminti tai, ko gali nusipirkti? Ogi todėl, pasak Genutės, kad gaminimas – kūryba, be to, smagu žinoti, kad valgai ir kitus vaišini tuo, kas sukurta pačios.

Žemės riešutų chalvai reikia:

0,5 kg žemės riešutų (jie turi būti ir pasūdyti, ir paskrudinti),

pusės šaukštelio cinamono,

vieno arbatinio šaukštelio medaus,

maždaug pusės stiklinės aliejaus.

Riešutus gerai nuplauti ir išdžiovinti. Genutė juos džiovina ant švaraus audeklo. Norint greitesnio rezultato, galima džiovinti džiovyklėje. Paskui šeimininkė riešutus mala kavamale. Smulkina po truputį, kiek jų sumalti leidžia kavos malūnėlio galimybės. Kas turi galingesnį virtuvės prietaisą, riešutus gali sumalti iškart.

Į sumaltų riešutų masę dedami nurodyti produktai, po truputį pilamas aliejus ir maišoma, kol gaunama tiršta masė. Genutė pataria pirkti kuo geresnį, o kartu ir brangesnį aliejų – chalva bus skanesnė.

Ši šeimininkė savąją chalvą sudeda į nedidelius stiklainius, galima ją krėsti ir į įvairias turimas formas. Valgyti skanėstą patariama užsitepus ant baltos duonos, galima skanauti ir vieną.

Skanu – užtikrintai. Kas paragauja, visi taip sako.

Beje, chalvą G. Budrienė gamina ir iš kepintų saulėgrąžų. Toji taip pat labai gardi.

Skanių akimirkų!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų