Gaivūs šaltibarščiai su varške ir ridikėliais

Gaivūs šaltibarščiai su varške ir ridikėliais

Kai ateina vasara, taip norisi gaivių ir lengvų sriubų.

Šaltibarščiai – kaip tik tai, ko reikia šylant orams! Yra įvairiausių šaltibarščių receptų.

„Sekundės“ skaitytojas Romas pasakoja pas mamą Raseinių krašte valgydavęs šaltibarščius su varške ir ridikėliais!

Tokius gaminti Romas išmokė savo panevėžietę žmoną ir siūlo jums patiems pabandyti šį Panevėžio regione neįprastą patiekalą.

Varškė šaltibarščiams suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą.

Šiems šaltibarščiams reikės:

1 stiklinės kefyro arba rūgpienio;

1 stiklinės pieno arba pasukų;

1 pakelio (180 g) varškės;

1 agurko;

keleto ridikėlių;

krapų, svogūnų laiškų, druskos.

Gaminame kaip mums visiems įprastus šaltibarščius – viską išmaišyti, sudėti žalumynus ir kabinti į valias!

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų