Reikės (4 porcijoms): 120 g perlinių kruopų, 2 vidutinių raugintų agurkų, 100–150 ml agurkų sūrymo, 2 vidutinių morkų, 2 salierų stiebų, 2 stambių svogūnų, 2 česnako skiltelių, ryšelio įvairių žalumynų (petražolių, bazilikų, svogūnų laiškų), 100 g pomidorų padažo, aliejaus, 1 šaukštelio rūkytų paprikų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, alyvuogių – patiekti, smulkiai pjaustytos keptos mėsos (paukštienos, kiaulienos, avienos, jautienos) arba dešrelių – nebūtina.
Į prikaistuvį įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kruopas, užkaiskite ant vidutinės ugnies ir maišydami pakepinkite 10 minučių. Tada apliekite 2 stiklinėmis vandens, pasūdykite, palaukite, kol užvirs, uždenkite prikaistuvį ir 20–25 minutes virkite ant silpniausios ugnies.
Morkas, svogūną, česnakus ir salierus supjaustykite smulkiais kubeliais. Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai į 4 skiltis, tada skersai 1 cm storio gabalėliais.
Puode storu dugnu įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus ir 5 minutes pakepinkite ant stiprios ugnies. Paskui suberkite morkas ir salierus, vėl maišydami kepkite 5 minutes. Paskiausiai sudėkite česnakus su agurkais ir palaikykite ant ugnies dar 1 minutę.
Ant daržovių pilkite pomidorų padažą, berkite paprikas ir išmaišę užpilkite 1,5 litro šalto vandens. Kai užvirs, pavirkite 5 minutes ir sudėkite perlines kruopas. Pagardinę pipirais, 10 minučių virkite uždengtame puode ant silpnos ugnies.
Į sriubą įpilkite norimą kiekį agurkų sūrymo, paskutinįkart užvirinkite ir nukaiskite. Įmaišykite smulkintus žalumynus, jeigu dedate, pjaustytą mėsą, palikite uždengtame puode nusistovėti 5–10 minučių, ir patiekite papuošę pjaustytomis alyvuogėmis.
Skanaus!