Danutės gaivus braškių ir žemuogių desertas

Danutės gaivus braškių ir žemuogių desertas

„Kas nenori pasidžiaugti ir atsigaivinti karštą vasaros dieną besipuikuojančiomis ir kvepiančiomis braškėmis bei žemuogėmis, taip pat iš jų pasigaminti gaivų desertą?“ – intriguojamai šypsosi Danutė Kriščiūnienė, Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė.

Pedagogės vasarišką skanėstą tiesiog dievina jos artimieji ir draugai.

O šiam gaiviai saldžiam desertui reikės:

2 stiklinių šviežių braškių,

1 stiklinės žemuogių,

150 g biskvito,

0,5 l natūralios 30 proc. riebumo grietinės arba graikiško jogurto,

1,5 valgomojo šaukšto želatinos,

30 g vanilinio cukraus,

0,5 valgomojo šaukšto aguonų,

cukraus pagal skonį,

žaliosios citrinos,

0,5 l įvairių uogų želės gabaliukų.

Želatiną užpilti 0,5 stiklinės šalto vandens ir palaukti, kol išbrinks. Tada truputį pašildyti iki skystos masės ir į ją supilti grietinę arba graikinį jogurtą, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos sultis, cukrų. Į pasirinktos formos dugną išdėlioti pusę normos biskvito gabalėlių, sudrėkintų mišiniu iš citrinos, vandens ir cukraus arba sultimis. Paskleisti 1 stiklinę braškių, 0,5 stiklinės žemuogių ir želės gabaliukų. Užpilti pusę normos grietinės arba graikiško jogurto, sumaišyto su ištirpinta želatina. Tą patį pakartoti antram sluoksniui. Užpildytą formą įdėti į šaldytuvą ir kantriai laukti, kol sustings.

Želės gabalėliams reikia: 1 l vandens, 3 valgomų šaukštų želatinos, 1 stiklinės uogų, citrinų sulčių, cukraus pagal skonį. O jei paprasčiau – ją pasigaminti tiesiog iš pakelio.

Desertą galima papuošti braškėmis.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų