Arbūzas ar melionas?

Arbūzas ar melionas?

Oras toks puikus, kad norisi tik sėdėti pavėsyje ir ramiai sau mėgautis arbūzu arba melionu. Vasarą galime drąsiai skelbti šių dviejų apvalainų dičkių dvikovą.

Kuo sveikas ir geras yra arbūzas? O melionas?

Arbūzuose daug karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, vitamino B6, folio rūgšties, vitamino C, mangano, geležies. Ši uoga (taip, tai uoga!) veikia stimuliuojamai organizmo ląsteles, gerina jose deguonies pasisavinimą. Teigiamai veikia odos ir plaukų būklę, baltymų pasisavinimą.

Sujungia ir išplauna iš organizmo toksines medžiagas. Arbūzai, nors yra saldaus skonio, yra nekaloringi, todėl tinka turintiesiems antsvorio.

Melionas – unikalus vaisius, nes nuo senų laikų vartojamas ir kaip maistas, ir kaip vaistas. Melionuose gausu virškinimą gerinančios ir medžiagų apykaitą greitinančios ląstelienos, vitaminų C, PP, B1, B2, karoteno, folio rūgšties, kalio, magnio, geležies. Melionuose esantys pektinai iš organizmo šalina kenksmingąsias medžiagas.

Šie vaisiai – puiki profilaktinė priemonė nuo mažakraujystės, aterosklerozės, nervų, kepenų, širdies ir kraujagyslių ligų. Melionų minkštime esanti geležis itin naudinga kraujotakos sistemai, vitaminas C stiprina nervų sistemą ir imunitetą, o magnis gerina širdies veiklą.

Beta karoteno melionai turi daugiau nei morkos, tad dažnai gardžiuojantis šiais vaisiais oda įgaus gražų rusvą atspalvį.

Melionuose esantys B grupės vitaminai itin gerai veikia plaukus – jie greičiau auga, būna tankesni.

Ar jau apsisprendėte, kurį rinksitės jūs?

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų