„Lietkabelio“ strategas Kazys Maksvytis. K. Kavolėlio nuotr.

K. Maksvytis: „Antroji vieta – tai atpildas už investicijas“

K. Maksvytis: „Antroji vieta – tai atpildas už investicijas“

Po Karaliaus Mindaugo taurės finalo, kuriame „Lietkabelis“ 63:84 nusileido Kauno „Žalgiriui“, panevėžiečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi istoriniu klubui pasiekimu.

Panevėžio „Lietkabeliui“ atiteko Karaliaus Mindaugo taurės sidabro medaliai bei 25 tūkstančiai eurų.

Šį kartą mes nesureagavome į „Žalgirio“ kontaktą, ypatingai po pertraukos. Tai mus išmušė iš vėžių. Didžiuojuosi komanda, kaip ji laikėsi pirmoje dalyje, bet vėliau žalgiriečiai mus palaužė. Sveikinu savo žaidėjus su laimėjimu. Buvome nusiteikę rimtai, bandėme duoti kovą, bet, deja, nepavyko“, – po mačo kalbėjo strategas.

Sunku žaisti prieš „Žalgirį“ jų arenoje. Varžovai metė dvigubai daugiau baudų metimų. Vien dėl to per pirmus du kėlinius kauniečiai laikėsi rungtynėse dėl jų. „Lietkabelio“ vadovai džiaugiasi šia pergale, nes tai yra atpildas už tas investicijas bei darbą, kurį nuveikė atkuriant klubą. Manau, kad mums antra vieta reiškia nemažai. Duos mums pasitikėjimo savo jėgomis ir atlygins už neblogą pirmą sezono dalį“, – pridūrė „Lietkabelio“ strategas.

Kelias iki finalo Panevėžio klubui nebuvo klotas rožėmis. Ketvirtfinalyje dar trečiadienį 86:80 įveikta Alytaus „Dzūkija“. Pusfinalyje šeštadienį „Lietkabelis“ du kėlinius turėjo vytis Utenos „Juventus“ ekipą, trečiajame ketvirtyje pavijo varžovus ir mačo gale įgijo trapią, bet pergalingą pranašumą – 75:70 (14:17, 15:20, 27:18, 19:15).

Kovoje dėl trečiosios vietos „Juventus“ 70:61 (17:15, 30:16, 9:16, 14:14) įveikė Prienų-Birštono „Vytautą“, Utenos klubui atiteko bronzos medaliai. Pusfinalyje „Vytautas“ neprilygo „Žalgiriui“ ir nusileido 55:76 (18:22, 14:24, 9:22, 14:8).

Lietkabeliui“ liko kovos LKL čempionate. Čia laukia įdomus trečiojo rato finišas bei intriguojantis ketvirtas ratas. Šiuo metu antrą vietą užimančios Panevėžio ekipos sąskaitoje – 17 pergalių ir 6 nesėkmės, 3-ias – „Lietuvos rytas“ (16/7), pirmauja „Žalgiris“ (21/2). Artimiausias rungtynes „Lietkabelis“ žais vasario 25 d. (šeštadienį) namuose būtent su sostinės „Lietuvos rytu“ (17 val.).

Istorinėse aukštumose

Panevėžio „Lietkabelis“ vasarį pusiau juokais, pusiau rimtai lygiavosi į Madrido „Real“ (Ispanija), kadangi tai buvo vienintelės komandos Europoje, šiame sezone dusyk nugalėjusios Kauno „Žalgirį“. Trečio karto sekmadienį Karaliaus Mindaugo taurės finale nebuvo, bet „Lietkabelio“ sirgaliai, komandą palaikę Kaune ar turnyrą stebėję per televiziją, neturėtų krimstis dėl nesėkmės.

Liūdėti nėra ko: vyrai – šaunuoliai, atidavė visas jėgas. Bet su „Žalgiriu“ nereikia matuotis jėga – norint nugalėti tokią komandą, reikia dar ir įjungti galvą. To mums truputį pritrūko“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, turnyro atomazgą įvertino Kšištofas Lavrinovičius.

Panevėžio sirgaliams dar reikia pratintis prie Lietuvos krepšinio grandų statuso. Dar pernai „Lietkabelis“ LKL čempionatą užbaigė 7-oje vietoje, o šį sezoną jau dukart parklupdė „Žalgirį“ ir žengia antroje turnyro lentelės vietoje bei kovojo Karaliaus Mindaugo taurės finale.

Jei kas prieš metus būtų pasakęs, kad „Lietkabelis“ turės tokią situaciją, kurioje dabar yra, daugelis tokį būtų palaikęs beviltišku optimistu.

Taurės finaliniame ketverte nebuvo nei „Lietuvos ryto“, nei Klaipėdos „Neptūno“, o pusfinalyje patiestas pernai dėl LKL bronzos kovojęs Utenos „Juventus“ klubas. Eilę metų autsaiderių gretose buvęs „Lietkabelis“ tapo tikru išsišokėliu, tad ateičiai lieka vienas klausimas: ar klubo vadovams pavyks išlaikyti taip aukštai iškeltą kartelę ir likti šalies krepšinio elite?

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų