Investicija į geresnę karjerą

Investicija į geresnę karjerą

Dabar mokslas ir išsilavinimas yra lygiai taip pat svarbūs, kaip ir nuolatinis tobulėjimas, naujų įgūdžių įgavimas ar tobulinimas. Į tai yra orientuoti ne tik laisvai samdomi darbuotojai, bet ir darbdaviai. Vis dėlto šiandien  rasti, kur organizuojami nemokami kursai, sudėtinga. Tiesa, daugelis įmonių pasirūpina darbuotojų kvalifikacijos kėlimu ir esant reikalui tokius kursus apmoka iš įmonės lėšų. Tobulėjant savo noru, pamokas reikia finansuoti iš savo kišenės.

Ar verta investuoti į brangias studijas?

Vienos dažniausių paskolų yra teikiamos mokslui ir studijoms. Nepaisant to, visuomenėje dažnai pasigirsta nuogąstavimų, ar verta investuoti ne tik pinigus, bet ir laiką į tai, kas neatsipirks? Lietuvoje jau tapo įprasta, kad bakalauro laipsnis yra prilyginamas viduriniam išsilavinimui. Jis nebėra sureikšminamas. Viena iš priežasčių, žinoma, yra studijų kokybė ir bakalauro diplomą gaunančiųjų gausa. Ieškodami kažko praktiškesnio, mokslų su daugiau praktikos, vis daugiau žmonių atsigręžia į profesines mokyklas. Tokios įstaigos moko praktinių dalykų arba rengia specializuotus kursus, kuriuos baigęs žmogus gali dirbti nors ir siauroje, bet paklausioje srityje.  Dabar paskolos studijoms yra dažnai pakeičiamos paskolomis kursams.

Kursų privalumai

Iš esmės visi kursai yra naudingi, nes tai yra edukacijos ir noro pažinti bei mokytis išraiška. Tačiau be viso to, kursai dar yra ir galimybės. Jeigu tai sritis, kurioje jūs nuolat tobulinate žinias, dirbate su tuo, labai didelė tikimybė, kad juos baigę turėsite galimybę kilti karjeros laiptais, gausite didesnį darbo atlygį. Todėl net jei tai ir nėra nemokami kursai, kuriuos finansuoja darbovietė, plėsti žinias vis tiek apsimoka, mat sumokėta suma ateityje atsipirks. Deja, kursai nėra pigūs ir neretai sumos gali siekti net iki 200 eurų. Bet, jei esate tvirtai įsitikinęs, kad kursuose įgauti įgūdžiai ir žinios gali virsti materialia nauda ir pritrūkus pinigų, gali padėti greitieji kreditai internetu.

Lygiai taip pat veikia ir kursai, skirti labiau mėgėjiškai veiklai, įgyti įgūdžių naujose srityse ar norint įgyti kitą kvalifikaciją. Tai gali būti grafinio dizaino, fotografijos, „Photoshop“ programos ar maisto gaminimo kursai – visai nesvarbu. Dažnai jie atveria naujas galimybes ir darbo rinkas, kur galite dirbti ne tik kaip laisvai samdomas (angl. freelancer), bet ir kaip konkrečios įmonės darbuotojas. Tokiu atveju, jei norite kardinaliai keisti savo gyvenimą, kursai tampa tarsi investicija į geresnę karjerą.

Didelis pasirinkimas

Šiandienos individualaus mokymosi galimybės yra neribotos. Galima ne tik kursus lankyti pas dėstytojus, bet ir dalyvauti internetinėse paskaitose. Gera žinia ta, kad daugelis virtualių kursų yra nemokami. Tačiau, jei jūsų pasirinkimas yra nemokami kursai, turite atkreipti dėmesį, kokią specializaciją po to įgausite ir ar tai nebus laiko švaistymas. Daugelis tokių nemokamų kursų negali pasiūlyti sertifikatų. Taip pat tokie virtualūs mokymai nereikalauja juose dalyvauti. Todėl prieš pasirinkdami kursus, nesvarbu, už juos mokėsite ar ne, turite įvertinti, kiek realios naudos iš jų gausite.

XXI amžius šiuolaikiniam žmogui suteikia plačias galimybes tobulėti, viskas, ko reikia, yra pačio asmens noras ir užsispyrimas. Na, ir, žinoma, dažniausiai tam reikia pinigų. Bet kuriuo atveju į žinias investuoti yra naudinga.

Komentarai

  • Turite daug paskolų ar įmokų kurias norite susimažinti? Jums tada reikalingas refinansavimas. Mes išspręsime finansinius sunkus greitai ir naudingai

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų