(I. Gelūno / BNS nuotr.)

G. Kildišienė po skandalo atsigauna užsienyje

G. Kildišienė po skandalo atsigauna užsienyje

Net artimiausiems kolegoms „valstiečiams“ iš akiračio dingusi Greta Kildišienė po skandalo gali būti išvykusi į užsienį. Kol fatališkoji „valstiečių“ moteris paslaptingai pradingusi, LVŽS Panevėžio skyrius bergždžiai laukia partijos vadovų pažadėtojo visuotinio susirinkimo, kuriame turėtų spręstis jos politinis likimas.

Nors dar prieš porą savaičių LVŽS valdyba vicepirmininkui Kęstučiui Mažeikai pavedė artimiausiu metu sušaukti Panevėžio skyriaus susirinkimą, šis nusiteikęs laukti, kol tą padarys atsigavusi pati skyriaus pirmininkė G. Kildišienė.

„Man per padėjėjus G. Kildišienė atsakė, kad yra užsienyje. Žadėjo, kad per du mėnesius grįš ir sušauks susirinkimą – atsigaus per tiek laiko. Ji linkusi į kompromisą“, – „Sekundei“ kalbėjo K. Mažeika.

Anot jo, G. Kildišienės dalyvavimas visuotiniame susirinkime būtinas, nes turinti pristatyti savo, kaip pirmininkės, veiklos ir skyriaus finansines ataskaitas.

Kol iš Seimo pasitraukusi, bet skyriaus pirmininkės posto neužleidusi G. Kildišienė pradingusi iš akiračio, pasak K. Mažeikos, skyriaus valdyba raginama išsirinkti laikinąjį vadovą.

„Mums vis tiek reikia, kad kas nors partijos tarybos posėdžiuose dalyvautų, reikia koordinuoti mūsų kandidato į Seimą Anykščių-Panevėžio apygardoje rinkiminę kampaniją“, – teigė K. Mažeika.

Prašapo be pėdsakų

Kokiame užsienyje ir su kokiais reikalais vieši susikompromitavusi G. Kildišienė, partijos vicepirmininkas teisinasi nesigilinęs.

Kalbama, kad Seimo nario mandato netekusi G. Kildišienė atgauti ramybę gali būti išskridusi į Tailandą. Tačiau kur tiksliai pradingo fatališkoji „valstiečių“ moteris, tvirtina nežinantys net artimiausi partijos kolegos.

„Bandžiau skambinti, bet ji neatsiliepia. Turbūt tikrai niekas partijoje nežino, kur dingusi. Jei kas žinotų, manau, pasakytų“, – tvirtina neseniai G. Kildišienės į Panevėžio mero patarėjus deleguotas Deividas Labanavičius.

Jis tikina su G. Kildišiene nekalbėjęs beveik mėnesį – nuo tada, kai ji atsisakė Seimo nario mandato. „Iš pradžių nesinorėjo pulti, daryti spaudimo, o paskui dingo“, – teigia D. Labanavičius.

G. Kildišienė mobiliuoju telefonu neatsiliepė ir korespondentams. Užtat atsiuntė trumpąją žinutę atsiprašydama, jog negalinti atsiliepti, todėl prašanti parašyti žinutę. Tačiau į ją politikė atsakymo nebeatsiuntė.

Mobiliuosius telefonus išjungęs ir partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Kaltina pažeidus įstatus

LVŽS viršūnių nusiteikimą laukti, kol vėl pasirodys G. Kildišienė, Panevėžio skyriaus nariai vertina kaip gumos tempimą.

„Situacija nedaro garbės partijai. Kol nebus galutinių sprendimų, jos eskalavimas tęsis“, – teigia „valstietis“ Panevėžio savivaldybės tarybos narys Juozas Bečelis.

Jo kolegos Tomo Joso teigimu, partijos vadovybės raginimas skyriaus valdybai iš savo tarpo išsirinkti laikinąjį pirmininką, yra neįmanomas.

„Skyrius valdybos neturi, nes pats susirinkimas, kuris ją išrinko, buvo neteisėtas. Jei tokios neteisėtos valdybos posėdis vyks, aš jame nedalyvausiu. Tai būtų tas pats, kas mane pakviesti į bet kurio daugiabučio bendrijos posėdį“, – pareiškė T. Josas.

„Siūlymas išsirinkti laikiną pirmininkę, kol po poros mėnesių grįš pailsėjusi mūsų ponia, tėra gumos tempimas iki aprims aistros. Gal dar ir partijos pirmininkas atvažiuos paaiškinti, kaip skyriaus pirmininkė gerai dirbo?“

T. Josas

Anot politiko, į dar lapkritį G. Kildišienės sušauktą skyriaus visuotinį susirinkimą nebuvo pakviesta mažiausiai vienuolika jo narių, kas esą pažeidžia partijos įstatus.

Susirinkime iš partijos buvo pašalinti penki žmonės, T. Joso atvestieji į LVŽS. „Valstiečio“ nuomone, jie tokios bausmės sulaukė už tai, kad nesutiko su kolegės Linos Kazokienės atleidimu iš Panevėžio mero patarėjų. Maža to, bandydami bičiulę apginti nuo jos karjerą Savivaldybėje nutraukusios G. Kildišienės nemalonės, keletas skyriaus narių pareikalavo pirmininkės pasiaiškinti.

Nors atsakyti, kodėl mokslų daktarė L. Kazokienė prastesnė patarėja merui švietimo klausimais nei į jos vietą G. Kildišienės deleguotas vadybininkas D. Labanavičius, spaudė ir T. Josas, jis sulaukė politinio paaukštinimo. Pats nedalyvavo esą neteisėtame susirinkime, bet už akių buvo išrinktas į skyriaus valdybą.

Už aroganciją neatleis

Delsiančius užbaigti reikalus dėl G. Kildišienės vietos partijoje „valstiečių“ vadovus T. Josas įtaria gudraujant. Politiko nuomone, partijos viršūnės ne atsitiktinai delsia nuversti ją nuo skyriaus pirmininkės pjedestalo. Dar labiau T. Josui neįtikėtina, kad ši moteris, nutylėjusi apie praeityje buvusią vagystę iš darbdavio, būtų pašalinta iš partijos.

T. Josą pasiekusios kalbos, kad G. Kildišienė, nepaisant Seimo nario mandatą jai kainavusio skandalo, numatyta LVŽS kandidate kitąmet vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose. „Valstiečiams“ esą būtų nepatogu į kandidatų sąrašą įtraukti nepartinį žmogų.

„Siūlymas išsirinkti laikiną pirmininkę, kol po poros mėnesių grįš pailsėjusi mūsų ponia, tėra gumos tempimas iki aprims aistros. Gal dar ir partijos pirmininkas atvažiuos paaiškinti, kaip skyriaus pirmininkė gerai dirbo?“ – LVŽS vadovybės ėjimus bando numatyti T. Josas.

Jis įsitikinęs, jog G. Kildišienė nusipelnė griežčiausios politinės bausmės – šalinimo iš LVŽS.

„Ne viena Panevėžio skyrių, visą sąjungą apjuokė prieš Lietuvą. Panevėžyje su savo pavaldiniais skyriaus nariais elgėsi kaip su baudžiauninkais – apibardavo, išvarydavo. Visiškai nesiskaitė su žmonėmis“, – „valstiečių“ užkulisius praskleidžia T. Josas.

Jis tikina, esą G. Kildišienės arogancija ne vieną partijos kolegą tiek įskaudinusi, kad jei šioji liks partijoje, trauktis iš LVŽS pasiryžę bent 20 žmonių.

Komentarai

  • Tai tokios tos valstiečių moralinės vertybės

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų