Panevėžio pašonėje aptiko ypatingą ąžuolą

Panevėžio pašonėje aptiko ypatingą ąžuolą

Tvarkydami krūmais ir medžiais apžėlusią teritoriją įspūdingojo hortenzijų parko Panevėžio rajone įkūrėjai aptiko, ko gero, žavingiausią Lietuvoje trikamienį ąžuolą.

Seną sodybą Karsakiškio seniūnijoje, Kakūnų kaime, prieš beveik dvejus metus nusipirkę verslininkas Marius Bilkis ir jo gyvenimo draugė Rūta Čepukonytė visiškai nesitikėjo, kad su apgriuvusiais pastatais, uždumblėjusiu tvenkiniu gaus ir neįtikėtiną priedą prie apleisto vienkiemio.

Tai neseniai patvirtino ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) specialistai.  Jie pernai rudenį atliko tikslius ąžuolo matavimus ir rezultatai išties neapvylė. Kakūnuose ilgai nuo žmonių akių besislėpusį plačiašakį dabar ruošiamasi paskelbti valstybės saugomu gamtos objektu

Tarnybos specialistai apie paslaptingą medį Panevėžio rajone sužinojo praėjusią vasarą iš „Sekundės“ korespondentų, kurie, lankydamiesi naujai įkurtame hortenzijų parke, iš jo savininkų išgirdo ir žinią apie įdomias radybas.

Tuomet M. Bilkis pasakojo, kad išskirtinį ąžuolą aptiko visai atsitiktinai. Už sodybos ribų jį dengė tankūs krūmynai ir kiti medžiai.

„Iš pradžių to ąžuolo net nesimatė, bet tvarkydamas aplinką tiesiog atsitrenkiau kakta į dar nematyto dydžio kamieną tarp krūmų ir šabakštynų. Pasikviečiau artimuosius, išmatavome ąžuolo apimtį – prie šaknų 9,60 metro“, – pernai „Sekundei“ pasakojo naujakurys.

Visą straipsnį skaitykite rugpjūčio 19 dienos (ketvirtadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

 

.

Komentarai

  • Grožis

  • Laimingi bus , gyvendami prie tokio galiūno gražuolio

  • Pašonė, blyn. Sekundė laiko viršų su nusišnekėjimais.

  • pašónė sf. (1), pãšonė (1)
    3. prk. visai arti, čia pat, šalia esanti vieta, kaimynystė: Išdrįstame ieškoti Lietuvos čia pat jos pašonėje K.Būg. Čia buvo susimetę naujakuriai, gavę sklypus pačioje dvaro pašonėje rš. Aš čia girdėjau iš pašónių (iš aplinkinių) kalbant Gs. I tie visi pašónėj dejuoja nuo jo Upt. Po pašóne tokie bjaurybės apsistojo Krš. Pašónėj gyveno kampinykas Dglš. Blogas žmogus čia pašónėj gyvena Ut. Mum miškas pašónėj Mrj. Jums tai vigada, kad pašónė[je] vanduo, o mes kame turim važiuot žlugtą skalbt Vdžg. Ale kai kada iš pašónės pavagia, ir gatava Slm.
    http://www.lkz.lt

    • Atsakyti
  • As zinau,kur Kaune randasi keturiu kamienu azuolas

Rodyti visus komentarus (5)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų