P. Židonio nuotr.

Vietos keliams – papildoma injekcija

Vietos keliams – papildoma injekcija

Panevėžio miesto ir rajono savivaldybės sulaukė papildomos finansinės injekcijos savo keliams remontuoti. Gautųjų lėšų joms pakaks vos po vieną gatvę suremontuoti.

Susisiekimo ministerija šalies savivaldybių keliams papildomai paskirstė 20 mln. eurų. Aukštaitijos sostinei iš tos sumos atiteko 464 tūkst. eurų, rajonui – dar mažiau.

Iki šiol papildomos lėšos būdavo skiriamos tik žvyrkeliams asfaltuoti. Šįmet ministerija savivaldybėms pažadėjusi, kad jos galės laisvai, savo nuožiūra naudoti lėšas vietiniams keliams tvarkyti.

Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Darius Linkonas pripažįsta, kad iš 20 mln. eurų pyrago Panevėžys tikėjosi didesnės riekės. Vis dėlto, anot jo, ir gautoji suma yra didesnė nei pernai skirta iš tos pačios programos. Praėjusiais metais papildoma injekcija – apie 150 tūkst. eurų – atiteko žvyruotoms K. Naruševičiaus ir Bendrijų gatvėms.

Šįmet, D. Linkono teigimu, jei iš tiesų, kaip žada ministerija, neliks ribojimų, Panevėžys gautosiomis lėšomis planuotų apmokėti skolon atliktus Kėdainių gatvės rekonstrukcijos darbus. Buvusios kone avarinės būklės gatvės, jungiančios miestą su rajonu, remontas artėja prie pabaigtuvių: nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takai, įrengtas apšvietimas. Pasak D. Linkono, vietoj iškirstų senų ir pavojingų medžių rudenį numatyta pasodinti naujų.

Jei paaiškės, kad papildomos dotacijos Savivaldybė negalės išleisti jau sutvarkytos gatvės remontui apmokėti, pavaduotojo teigimu, ji atitektų K. Naruševičiaus gatvės asfaltavimui. Šiuo metu Savivaldybė yra paskelbusi konkursą šios gatvės dalies nuo 16-ojo namo iki miesto ribos kapitalinio remonto darbams.

Rinksis iš keturių

Panevėžio rajono keliams tvarkyti Susisiekimo ministerija papildomai atseikėjo 329 tūkst. eurų. Rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus Eugenijaus Lunskio teigimu, trečdalį sumos planuojama skirti kelių priežiūrai, o kam atiteks likusieji 200 tūkst. eurų, bus renkamasi iš keturių asfaltuoti planuojamų kelių.

Asfaltu gali būti išlietas kelias Pakuodžiupiai–Paįstrys, taip pat vedanti nuo pagrindinio Šiaulių kelio link rašytojos G. Petkevičaitės-Bitės gimtinės Puziniškyje atkarpa arba planuojamos tvarkyti gatvelės Uliūnų bei Bliūdžių kaimuose.

Šįmet iš 20 mln. eurų kraitelės miestams teko 35 proc. lėšų (apie 7 mln. eurų), o kitoms savivaldybėms padalyti 65 proc. (apie 13 mln. eurų).

Iš viso per šiuos metus kelių priežiūrai ir plėtrai iš valstybės kišenės teko 531,6 mln. eurų.

Panevėžys gautomis papildomomis lėšomis planuoja apmokėti skolon atliktą Kėdainių gatvės remontą. P. Židonio nuotr.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų