P. Židonio nuotr.

Populiari pramoga tapo pavojinga

Populiari pramoga tapo pavojinga

Intensyvia traukos vieta tapusi atnaujintos „Ekrano“ marių pakrantės terasa su ištemptu sintetiniu tinklu virš vandens nepraėjus nė metams jau šaukiasi remonto.  Dar praėjusį rudenį ant mėlynojo tinklo virš vandens atsipalaidavę supdavęsi panevėžiečiai nustėro pavasarį jį išvydę nusėtą skylėmis.

Rangovai tvirtina, jog tinklas negalėjo pats šitaip suplyšti. Ties kai kuriomis skylėmis aiškiai matomos netgi deginimo žymės. Vis dėlto skylės – ne vien vandalų darbas. Projekto vadovas teigia, kad kai kurie įplyšimai galėjo atsirasti esą ir dėl to, kad poilsiautojai nemoka naudotis naująja infrastruktūra.

Praėjusį penktadienį su anūke papramogauti prie „Ekrano“ marių terasos nuvykusi Kristina pasakoja ne juokais išsigandusi, kai mažajai suskubus prie tinklo jame išvydo žiojėjančias skyles.
„Nors tinklas dvigubas, bet pilnas skylių – ir viduryje, ir prie krašto. Vienur atrodo tarsi supjaustyta, kitur lyg ir suplyšę. Į tokią skylę vaiko koja gali įkliūti“, – baisėjosi Kristina.
Panevėžio savivaldybė teigia informacijos apie skylėtą tinklą irgi sulaukusi penktadienį. Pasak projekto vadovo Tado Stanikūno, apie tai iš karto informuotas rangovas – „Ekrano“ marių pakrantę atnaujinusi panevėžiečių įmonė „JK Ranga“.

Tinklas – ne batutas

T. Stanikūno teigimu, apžiūrėję tinklą, rangovai patikino, kad įplyšimai atsiradę tinklą specialiai pažeidus mechaniškai. Kai kuriose vietose matyti netgi pradeginimo žymės. Vis dėlto, anot projekto vadovo, kai kurios skylės veikiausiai įplyšo natūraliai.
„To tinklo paskirtis – poilsinė zona virš vandens. Jis skirtas gulėti, bet žmonės ant jo šokinėja kaip ant batuto. Natūralu, kad didelis skirtumas, koks poveikis medžiagai šokinėjant ir ramiai ant jos gulint. Tikriausiai dėl to kai kurie plyšimai ir atsirado. Prie visų trijų įėjimų į terasą įrengti informaciniai stendai, kaip elgtis, kas galima, ko ne, bet, kaip matome, tas ne visada padeda“, – teigė T. Stanikūnas.
Kadangi rangovas motyvuoja, jog tinkle skylės atsivėrė ne dėl broko, už taisymą greičiausiai teks sumokėti Savivaldybei.

Atsiras ir kameros

Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo Daliaus Vadlugos teigimu, šiuo metu laukiama rangovų sąmatos, kiek tokie darbai gali kainuoti.
„Tai ne brokas, o vandalų darbas: vienoje vietoje išdeginta, kitoje prapjauta. Kadangi tai yra piktybinis sugadinimas, už taisymo darbus gali tekti sumokėti Savivaldybei, tai yra visiems mokesčių mokėtojams“, – kalbėjo D. Vadluga.
Šioje vietoje kol kas nėra vaizdo stebėjimo kamerų. Savivaldybė numačiusi už daugiau nei 972 tūkst. eurų mieste atnaujinti jų tinklą – 65-iose vietose įrengti modernias 92 kameras. Pasak D. Vadlugos, jos planuojamos išvažiavimų iš miesto, judrių sankryžų bei atnaujintose viešosiose erdvėse, taip pat ir „Ekrano“ marių pakrantėje.
Visgi kol kas, pasak D. Vadlugos, geriausios miesto „akys“ – pilietiški gyventojai.

Nauja pramogų vieta

„Ekrano“ marių pakrantės ruožas nuo J. Biliūno gatvės iki Dembavos gyvenvietės pabaigos baigtas tvarkyti praėjusių metų rudenį. Įrengta medinė terasa, kitos poilsiavietės prie vandens, iškylų aikštelės su laužavietėmis, paplūdimio tinklinio, vaikų žaidimų, lauko treniruoklių, gimnastikos, diskgolfo, šunų vedžiojimo aikštelės, netgi aikštelė su lauko muzikos instrumentais, valčių ir mažų laivelių nuleidimo į vandenį vieta, neįgaliesiems pritaikyta maudynių vieta su patogiu nuolydžiu į vandenį. Naujos poilsio zonos prie vandens sukūrimas atsiėjo apie 2,5 mln. Eur, iš jų 1,46 mln. Eur sudaro europinė parama, likusi dalis skirta iš miesto biudžeto.

Galerija

Komentarai

  • Neišpruses jaunimas, blogas tėvu auklėjimas, jaunimas pramogoms renkasi butent niokojimo buda, kaip sakant nesaugoti, o viska draskyti, daužyti, apipaišyti ir kitaip gadinti svetima turta! Bloga karta užaugo ir dar auga! Kai nebėra švietimo žmonėms, taip ir nieko nebėra saugomo! Paskui patys sako nieko gero tam Panevėžy nėra, taip nėra nes dauguma nemyli ir nevertina atsinaujinančio miesto! Kaimas ir liks dar ilgai kaimu, tiesiog kaimo kultūra prasta! O tėvams reiktu gerai duoti velniu ir gerai papurtiti pinigine, kad leidžia vaikams šokinėti ant tinklo ir gadinti inventoriu! Jaunoji karta auga chuliganu karta, o mandagumo ir supratimo nulis pas juos!

    • Atsakyti
    • Negalite teigti, kad visas jaunimas toks. Tačiau taip, atsiranda tokių kurie gadina viską ką pamato priešais save.

  • Kaip cia bl komentara parasyt? Rebusa issprest?

  • Reikia kameru ir patruliu kitaip tas jobans jaunimas sugriaus miesta…

Rodyti visus komentarus (4)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų