Site icon sekunde.lt

Seno ir naujo kovoje – paskutiniai koziriai

P. Židonio nuotr.

Sumaištyje dėl „Garso“ rekonstrukcijos į modernų menų centrą savo žodį tarė susibūrusi iniciatyvinė grupė „Piliečiai už SEMC“.

Premjerei, kultūros ministrui,Seimo kultūros komiteto pirmininkui prof. V. Juozapaičiui, Seimo TS-LKD partijos pirmininkui G. Landsbergiui, Panevėžio savivaldybės vadovybei ir menininkui Stasiui Eidrigevičiui adresuotame laiške visuomenininkai prašo išklausyti ir kitai, SEMC palaikančiai, nuomonei atstovaujančias organizacijas ir piliečių grupes, jų argumentus bei pasitelkti visas priemones, kurios leistų Panevėžyje atsirasti daugiafunkciam SEMC, svarbiam ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniame kultūros lauke.

O tuo pačiu metu „Garso“ kaimynystėje esančių daugiabučių gyventojai savo pašto dėžutėse rado gąsdinančius pranešimus apie tai, kad pastačius SEMC nebematys saulės, nuvertės jų butai. „Garso“ gynėjų pasirašytuose bukletuose žmonės raginami laiškais ir skambučiais užpilti ne tik Savivaldybės vadovus, bet ir Seimo narius, Vyriausybę, Visuomenės sveikatos centrą. Pokyčius Panevėžyje stebintys nekilnojamojo turto ekspertai teigia regintys visiškai priešingą rinkos reakciją: greta atnaujintų viešųjų erdvių automatiškai šokteli būstų kainos.

Savo ruožtu dirba ir Tarybos opozicija, bandanti stabdyti SEMC projektą. Šioji reikalauja neeilinio Tarybos posėdžio, kuriame rengiasi pateikti sprendimų projektus, kad būtų išsaugotas „Garso“ pastatas.

Visą straipsnį skaitykite kovo 10 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

Exit mobile version