P. Židonio nuotr.

Seno ir naujo kovoje – paskutiniai koziriai

Seno ir naujo kovoje – paskutiniai koziriai

Sumaištyje dėl „Garso“ rekonstrukcijos į modernų menų centrą savo žodį tarė susibūrusi iniciatyvinė grupė „Piliečiai už SEMC“.

Premjerei, kultūros ministrui,Seimo kultūros komiteto pirmininkui prof. V. Juozapaičiui, Seimo TS-LKD partijos pirmininkui G. Landsbergiui, Panevėžio savivaldybės vadovybei ir menininkui Stasiui Eidrigevičiui adresuotame laiške visuomenininkai prašo išklausyti ir kitai, SEMC palaikančiai, nuomonei atstovaujančias organizacijas ir piliečių grupes, jų argumentus bei pasitelkti visas priemones, kurios leistų Panevėžyje atsirasti daugiafunkciam SEMC, svarbiam ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniame kultūros lauke.

O tuo pačiu metu „Garso“ kaimynystėje esančių daugiabučių gyventojai savo pašto dėžutėse rado gąsdinančius pranešimus apie tai, kad pastačius SEMC nebematys saulės, nuvertės jų butai. „Garso“ gynėjų pasirašytuose bukletuose žmonės raginami laiškais ir skambučiais užpilti ne tik Savivaldybės vadovus, bet ir Seimo narius, Vyriausybę, Visuomenės sveikatos centrą. Pokyčius Panevėžyje stebintys nekilnojamojo turto ekspertai teigia regintys visiškai priešingą rinkos reakciją: greta atnaujintų viešųjų erdvių automatiškai šokteli būstų kainos.

Savo ruožtu dirba ir Tarybos opozicija, bandanti stabdyti SEMC projektą. Šioji reikalauja neeilinio Tarybos posėdžio, kuriame rengiasi pateikti sprendimų projektus, kad būtų išsaugotas „Garso“ pastatas.

Visą straipsnį skaitykite kovo 10 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

Komentarai

  • Taip, taip šitą griuveną būtina išsaugoti, kaip ir autobusų stotį.Dėl tarpusavio rietenų tarp pozicijos ir opozicijos neturime autobusų stoties, jeigu dar šį projektą sužlugdysite tai bus visiškas absurdas. GĖDA!

  • o kodėl negalima statyti vietoj spirito fabriko dilgelyno?

  • 2017 metai,pradzia Semco projekto atsiradimo.Dabar 2021-ieji.Ar nematete,kad jau isvaziavo kino iranga i kitas patalpas,ar nematete statybu leidimo,ar nematete taikos sutarties,ar nematete uzsakovo ir rangovo ir sutarties.Finansu ministerija aiskiai pasake:Jusu svajonems perkelti kitam objektui ar tam paciam Garsui planuojama Semcui keliu milijonu parama,neigyvendinamos. Del Stasio vardo.Kodel ji taip sureiksminate.Yra galimybe jau statiniui atsistojus,surengti konkursa,ir isrinkti pavadinima .Wikipedijoje paziurekite kiek garsiu kulturos asmenybiu gime Panevezyje(Raimondas Banionis,Alfridas Pajuodis ir t.t)juolab kodel negalime apeliuoti i visos Aukstaitijos menu centra.Norite griuvesiu ,katakombu miesto centre?.Ar dziaugsites pasieke,jei negaus miestas tu milijonu,ir kinas nebegris i senas,ne plytos,ne betoninio monstro,patalpas.Vadinate suprojektuota statini betoniniu monstru,plyta,(kuo Garsas kitoks nei Jusu sukurti pavadinimai)bet ar sugebejote pateikti ir kad butent komisija nusprestu,kad jusu projektas su samanu stogu ir rastinemis ir molinemis sienomis butu atrinktas pirmuoju.Kur buvote kai is kino pasaulio isnyko Raketa,Versme,Menas.Ar tikrai esate Garse stebeje komercini kina,Roberteli,Tada Blinda,Lambo,su 75-iais ziurovais.As-niekada.

  • Ar trukdė kas aktyviausiam Garso gynėjui ,architektui Malinauskui,savalaikiai(tuo metu kai buvo siūlomi ir rengiami projektai)surinkti stiprią komandėlę ir savo gimtajam miestui sukurti Semco projektą su žymiai talpesne kino sale,su daug šviesos,ne betoninį monstrą,ne plytą,molinių sienų???

  • anDžėjau, kas moka, tas ir muziką užsako… buvo be Malinausko puikių projektų, tik juos statant ir kvalifikacijos kitos reikia, ir technologijų, ne visi iš trijų raidžių tokias turi… o pagal šitą tiap liap, bim bam, ir stovi „kultūros elevatorius“

Rodyti visus komentarus (5)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų