Labdaros ir paramos fondo „Angelo akys“ dovana regos centrui „Linelis“

Labdaros ir paramos fondo „Angelo akys“ dovana regos centrui „Linelis“

Prieš artėjančias šventes Panevėžio regos centras „Linelis“ džiaugiasi dovana, kurią jam įteikė Panevėžyje įkurtas labdaros ir paramos fondas „Angelo akys“.

Jo dėka „Lineliui“ padovanoti penki nauji, žinomos JAV tokią įrangą gaminančios įmonės „Bernell Corporation“ (4016 North Home Street, Mishawaka, IN, 46545, USA) aparatai, kokių „Linelis“ dar nėra turėjęs. Jie yra labai svarbūs ir efektyvūs atkuriant ir stabilizuojant vaikų regėjimo funkcijas. Tai dar labiau išplės regos centro „Linelis“ teikiamų paslaugų galimybes ir jų kokybę. Ateityje fondas „Angelo akys“ planuoja pateikti dar vieną naujos įrangos partiją. Tai tikra labai svarbi parama, naudinga ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams, globėjams.

Labdaros ir paramos fondas „Angelo akys“, kurio moto „Mes už tai, kad vaikai regėjimo džiaugsmą patirtų savo akimis“, įkurtas 2019 m. pabaigoje (www.angeloakys.lt). Jis yra numatęs vykdyti labai specifinę, bet kartu ir išskirtinai naudingą bei reikalingą vaikams paramos veiklą padedant jiems spręsti regėjimo problemas. Fondo veikla grindžiama įvairių mokymų, konsultacijų, tikslinės informacijos rengimo ir platinimo regėjimo saugojimo ir gerinimo tematikos pagrindu, taip pat teikiant tikslinę paramą įstaigoms ir organizacijoms, tokioms kaip regos centras „Linelis“, vykdančioms vaikų akių ir regėjimo priežiūros programas, bei vykdant tikslinius projektus fondo veiklos pagrindu. Fondas siekia aktyvaus bendradarbiavimo ir su kitais jo veiklos srityse veikiančiais Lietuvos ir užsienio šalių fondais, labdaros ir paramos organizacijomis, Lietuvos ir kitų šalių institucijomis, įmonėmis ir organizacijomis, fiziniais asmenimis, skatinant juos remti fondo veiklą. Fondo planuose ateityje yra numatyta vaikams organizuoti vasaros stovyklas, kuriose jie bus mokomi saugoti, palaikyti ir stiprinti savo regėjimą, teisingų ir gerų regėjimo funkcijų naudojimo įgūdžių skaitant, piešiant, naudojantis elektroniniais įtaisais, ypač planšetėmis ir mobiliaisiais telefonais. Šiuo metu fondas rengia nuotykių knygą vaikams su tiksliniais edukacinio ugdymo patarimais, kaip saugoti ir gerinti savo regėjimą, šiam procesui parengiant tėvelius, globėjus, pedagogus ir kitus vaikams artimus asmenis.

Labdaros ir paramos fondo „Angelo akys“ vadovė Aušra Baltonienė

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų