Žurnalas „Reitingai“: Panevėžio “Minties” gimnazija – tarp blogesnių

Žurnalas „Reitingai“: Panevėžio “Minties” gimnazija – tarp blogesnių

Lietuvoje yra tik 17 mokyklų, kuriose šiemet matematikos valstybinį brandos egzaminą išlaikė visi jį pasirinkę abiturientai, skelbia žurnalas „Reitingai“.

Šiemet iš 15 tūkst. abiturientų egzamino neišlaikė apie trečdalis – žurnalo turimi duomenys rodo, kad visi pasirinkusieji juos išlaikė 17-oje iš 332 gimnazijų, kurių moksleiviai pasirinko šį egzaminą. Daugiausiai neišlaikiusiųjų – Vilniuje, taip pat ir prestižinėmis laikomose gimnazijose.

„Skaičiuojant absoliučiaisiais skaičiais daugiausiai – net 70 abiturientų – neišlaikė valstybinio matematikos brandos egzamino Vilniaus „Žemynos“ gimnazijoje. Šiai gimnazijai iki šių metų pavasario vadovavo Rūta Krasauskienė, balandį laimėjusi konkursą eiti Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorės pareigas“, – skelbia žurnalo sudarytojai.

Jie pabrėžia, jog šiemet nepavyko gauti iš NŠA 2020-ųjų valstybinių brandos egzaminų rezultatų vidurkių pagal dalykus, todėl tradicinio mokyklų ir gimnazijų reitingų nesudarinėjo, o tik įvertino apie 100 įstaigų, kurių abiturientai egzaminus išlaiko geriausiai.

Vertinant matematikos egzaminą, taip pat po maždaug tris ketvirtadalius abiturientų jo neišlaikė Vilniaus „Laisvės“ bei Telšių „Džiugo“ gimnazijose, maždaug du trečdaliai –  Panevėžio “Minties” ir Vilniaus lietuvių namuose, kiek per 60 proc. neišlaikiusiųjų buvo ir  Ignalinos, Šiaulių S. Šalkauskio, Kelmės J. Graičiūno gimnazijose.

Dalyje šalies gimnazijų, pasak „Reitingų“ rengėjų, išlaikiusiųjų matematiką rezultatų vidurkis siekė vos keliolika balų.

„Reitingų“ duomenimis, geriausiai matematikos egzaminą laikė KTU gimnazijos, Vilniaus ir Klaipėdos licėjų, Sostinės Jėzuitų ir M. Biržiškos gimnazijų abiturientai.

Pagal Lietuvių kalbos egzamino rezultatus pirmauja Ukmergės rajono Želvos, Vilniaus Žirmūnų, Kauno jėzuitų bei LSMU gimnazijos ir Klaipėdos licėjus.

Dalis minėtų mokyklų pirmauja ir pagal kitus laikytus egzaminus.

Tradiciškai sudarytame reitinge universitetų reitinge, kuriame vertintas alumnų įsidarbinimas, darbdavių nuomonė, taip pat stojančiųjų balas ir egzaminų rezultatai bei kiti kriterijai, toliau pirmauja Vilniaus universitetas, geriausiai įvertintas 30-yje krypčių.

Toliau sąraše – Kauno technologijos universitetas (11 krypčių), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (9 kryptys), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (pirmauja 8-iose kryptyse),  Vytauto Didžiojo universitetas (7 kryptys). Toliau reitinge – Vilniaus dailės akademija (keturios pirmaujančios kryptys), ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Klaipėdos universitetas (po tris pirmaujančios studijų kryptys),  Lietuvos karo akademija ir Lietuvos sporto universitetas (po 1 kryptį).

Kolegijų reitinge pagal tuos pačius kriterijus pirmauja Vilniaus kolegija (18 krypčių), taip pat Kauno ir Kauno technikos kolegijos (atitinkamai 13 ir 4 krypčių), Vilniaus technologijų ir dizaino bei Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla ir Klaipėdos valstybinės kolegija (po dvi kryptis).  Vilniaus dizaino kolegija, Vilniaus verslo kolegija ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija pirmauja 1-oje vertintoje profesinio bakalauro studijų kryptyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Komentarai

  • Gyvena žmonės iš mažų atlyginimų. Ne visi vaikai turi atskirus kompiuterius ir internetą. Kokie čia reitingai. Pamatysite reitingus po II CORONOS bangos. Vot tada bus reitingai

  • O cia jau tevu pareiga aprupinti

Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų