P. Židonio nuotr.

Ligoninės medikai laimėjo pirmąjį mūšį

Ligoninės medikai laimėjo pirmąjį mūšį

Daugiau nei šimtas Respublikinės Panevėžio ligoninės medikų laimėjo ginčą prieš ligoninės administraciją dėl neišmokėtų priedų už darbą su įtariamais COVID-19 pacientais.

Gydytojams neišmokėtų kompensacijų suma siekia 400 tūkstančių eurų. Ligoninės vadovai kol kas atsisako komentuoti šią situaciją, jie dar turi laiko apskųsti Darbo ginčų komisijos sprendimą.

Lietuvos gydytojų sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkės Birutės Paškevičienės teigimu, medikų nepasitenkinimas kilo po to, kai Respublikinės Panevėžio ligoninės administracija priedus, siekiančius 60–100 proc. algos, skyrė tik tiesiogiai dirbusiesiems su patvirtintais COVID-19 pacientais. Priedus gavo ir kai kurie medikai, dirbantys Skubios pagalbos bei Intensyviosios terapijos ir reanimacijos skyriuose. Tačiau kiti už tą patį darbą priedų nesulaukė.

„Kolegos, dirbantys ne tik Panevėžio, bet ir Kauno ar Santaros klinikose, kalbėjo, kad už tą patį darbą jiems kitose ligoninėse priedai buvo išmokėti. Pagal Ligonių kasų informaciją, priedus savo medikams mokėjo ir kitos gydymo įstaigos. Pavyzdžiui, 80 proc. priedą prie atlyginimo gavo Biržų ligoninės medikai. Toje pačioje Panevėžio ligoninėje 25 proc. administracijos darbuotojų taip pat buvo mokami priedai už darbą su COVID-19 pacientais, bet tik 8,7 proc. gydytojų gavo padidintus atlyginimus. Todėl natūralu, kad kilo darbuotojų nepasitenkinimas“, – pasakojo B. Paškevičienė.

Visą straipsnį skaitykite lapkričio 26 dienos (ketvirtadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų