Panevėžyje koronavirusas nustatytas dar keliems mokiniams

Panevėžyje koronavirusas nustatytas dar keliems mokiniams

Iš 125 naujų koronaviruso atvejų 52 registruoti Šiaulių, 39 – Kauno apskrityse, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Taip pat 24 atvejai patvirtinti Vilniaus, šeši – Panevėžio apskrityse. Dar du susirgimai fiksuoti Telšių bei po vieną – Klaipėdos ir Tauragės apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 97 asmenys, iš jų 74 yra siejami su židiniais.

Septyni nauji atvejai siejami su Respublikine Šiaulių ligonine. Iš jų vienas asmuo yra pacientas, vienas darbuotojas ir penki antriniai atvejai – darbuotojų šeimos nariai. Šiame židinyje iš viso registruoti 63 atvejai: 22 pacientai, 21 darbuotojas ir 20 antrinių atvejų.

Šeši atvejai siejami su protrūkiu viename iš Šiaulių universiteto (ŠU) kursų. Iš viso čia registruota 13 susirgimų. NVSC teigimu, šiame protrūkyje stebimos sąsajos su COVID-19 atvejais Raseiniuose.

Aštuoni atvejai siejami su Radviliškio ligonine, iš kurių keturi yra darbuotojai ir keturi antriniai atvejai. Bendrai su protrūkiu yra susiję 163 susirgimai: 65 pacientai, 67 darbuotojai ir 31 antrinis atvejis.

Taip pat toliau fiksuojami atvejai, siejami su Radviliškyje veikiančia siuvykla „Danijus“. Per praėjusią parą registruoti trys nauji atvejai. Vertinama, kad su židiniu siejami iš viso aštuoni sergantieji: penki darbuotojai ir trys antriniai atvejai.

„Kelmės pieninės“ protrūkyje nustatyti dar šeši nauji atvejai. Koronavirusu užsikrėtė keturi darbuotojai ir du artimieji. Iš viso registruoti 27 su šiuo protrūkiu susiję atvejai: 20 darbuotojų ir septyni antriniai atvejai.

Kaune praėjusią parą registruoti keturi atvejai, susiję su protrūkiu Valstybiniame Kauno muzikiniame teatre. Visi atvejai yra antriniai, du iš šių asmenų dirba Kauno valstybinėje filharmonijoje. Vertinama, kad iš viso registruoti 47 su protrūkiu susiję atvejai.

Dar šeši atvejai siejami su protrūkiu Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK), iš kurių penki asmenys yra darbuotojai ir vienas artimasis. Iš viso šiuo metu registruota 17 susijusių atvejų.

Keturi nauji atvejai siejami su protrūkiu Raseinių rajono savivaldybėje (iš viso – 50 sergančiųjų), du – su Raseinių ligonine, asmenys yra darbuotojai (iš viso 26 susirgimai). Dar vienas infekcijos atvejis Raseiniuose nustatytas Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos darbuotojui. Iš viso čia registruoti penki susirgimai. Raseinių rajone įsikūrusiuose Blinstrubiškių socialinės globos namuose patvirtintas vienas naujas COVID-19 ligos atvejis. Asmuo yra darbuotojas. Iš viso registruoti 56 susirgimai: 112 darbuotojų, 40 gyventojų ir keturi antriniai atvejai. Be to, Raseiniuose registruoti du nauji protrūkiai. Pirmasis – Raseinių lopšelyje-darželyje „Saulutė“, infekcija patvirtinta dviem darbuotojams. Iš viso serga trys žmonės. Antrasis – Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC), susirgimas patvirtintas darbuotojui. Iš viso registruoti trys užsikrėtimo atvejai. Taip pat NVSC informuoja, kad kartu su Raseinių rajono savivaldybe kreipėsi į regione veikiančias didžiąsias pramonės įmones, kad jų darbuotojai profilaktiškai išsitirtų dėl COVID-19 ligos.

Vilniuje trys koronavirusinės infekcijos atvejai siejami su ledo ritulio varžybomis, vykusiomis rugsėjo 19 dieną Elektrėnuose (iš viso – 18 atvejų). NVSC ragina žmones, dalyvavusius ar stebėjusius varžybas, kreiptis į visuomenės sveikatos specialistus, kad būtų įvertinta jų individuali rizika.

Penki nauji atvejai sostinėje yra susiję su šokių studija „Šokio harmonija“. Iš viso registruota 12 susirgimų. NVSC šiai studijai rugsėjo 30 dieną rekomendavo laikinai stabdyti veiklą, tačiau tai, šiuo metu turimais duomenimis, dar nėra padaryta.

Dar vienas atvejis Vilniaus apskrityje siejamas su fechtavimosi treniruote. Vertinama, kad su protrūkiu yra susiję šeši užsikrėtusieji.

Panevėžyje koronavirusas patvirtintas trims Juozo Miltinio gimnazijos mokiniams. Iš viso su protrūkiu jau siejama 11 COVID-19 ligos atvejų. Šioje mokykloje mokiniams, kuriems paskirta izoliacija, ugdymas organizuojamas nuotoliniu būdu.

Du nauji susirgimai Telšių apskrityje nustatyti Mažeikių rajono savivaldybėje. Iš viso šiuo metu registruota 19 susijusių atvejų.

Kol kas epidemiologams nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 25 žmonės.

Be to, per praėjusią parą registruoti trys įvežtiniai atvejai iš Lenkijos, Ukrainos ir Rusijos.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 5081 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2474 asmenys, 2494 – pasveiko.

Komentarai

  • Pereikite per mokyklas ir pamatysite kiek daug mokinių koridoriuose nedėvi kaukių.
    Turbūt Maximoje covidas kitaip veikia?

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų