Organizatorių nuotr.

Irkluotojai grįžo iš Vengrijos

Irkluotojai grįžo iš Vengrijos

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo jaunių rinktinė dalyvavo Vengrijoje surengtose vienintelėse šiemet tarptautinėse varžybose „Olympic hopes“.

Į šią šalį atvyko net dvidešimt dviejų valstybių atstovai, todėl konkurencija dėl patekimo į finalą buvo didžiulė. Lietuvos komandą sudarė dvidešimt du sportininkai, tarp jų buvo ir septyni panevėžiečiai, lydimi trenerių Vytauto Vaičikonio ir Dalios Vaičikonienės. Visi sportininkai varžėsi su savo vienmečiais atskirose amžiaus grupėse nuo 15 iki 17 metų.

Pirmasis varžybose startavo penkiolikmetis Nedas Kraujalis. Jis varžėsi vienviete baidare 1000 m nuotolio rungtyje ir užėmė keturioliktą vietą, o perpus trumpesnį nuotolį įveikė dvyliktas. Toje pačioje amžiaus grupėje Linas Bukauskas pateko į 500 ir 200 m plaukimo A finalus. Abiejuose nuotoliuose Linas buvo devintas.

Penkiolikmetė Kotryna Glemžaitė, šiemet demonstravusi puikius rezultatus Lietuvoje, gerai pasirodė ir Vengrijoje – 500 m nuotolio rungties finale užėmė septintą vietą, o 200 m nuotolį įveikė šešta.

Šešiolikmetis Norbertas Vaitkus 500 m distancijoje liko septynioliktas, o 200 m sprinto rungtyje pateko į finalą ir jame finišavo devintas.

Septyniolikmetis Rytis Sakalauskas 1000 m nuotolio rungties finale užėmė aštuntą vietą, 200 m distancijos B finale panevėžietis finišavo trečias ir bendroje įskaitoje liko dvyliktas.

Septyniolikmetis Heraldas Kairys 1000 m nuotolio B finale finišavo penktas ir bendroje įskaitoje liko keturioliktas, o 200 m nuotolio B finale buvo septintas ir bendroje įskaitoje liko šešioliktas. H. Kairys su R. Sakalausku startavo ir dviviete baidare. 500 m nuotolio rungtyje jie pasirodė išties puikiai – užėmė šeštą vietą, o nuo trečios vietos laimėtojų atsiliko vos 0,8 sekundės.

Septyniolikmetė Gabrielė Srivkinaitė 500 m distancijoje buvo keturiolikta, o 200 m nuotolį įveikė trylikta.

Panevėžio irkluotojai po šiek tiek trumpesnio, bet labai intensyvaus sezono dabar ilsisi. Spalio pabaigoje jie pradės rengtis kitam sezonui.

Komentarai

  • Petras,galetu senelis Nedui daugiau morku nupirkt,kazko koses mazai

    • Atsakyti
  • Praleidai progą,neišsišokti apie temas,kuriose labai jau menkai gaudaisi.

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų