„Delfi“ nuotr.

Pričiuptiems medžiotojams gresia ilgam padėti ginklus

Pričiuptiems medžiotojams gresia ilgam padėti ginklus

Panevėžio aplinkosaugininkai šįkart pričiupo ne brakonierius, o legalius medžiotojus. Dabar teismas spręs, kokias baudas jiems skirti. Medžiotojams gresia ne tik piniginės sankcijos, bet ir ilgam padėti savo ginklus.

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija aštuoniems vieno Rokiškio rajono medžiotojų būrelio medžiotojams, 2019 m. pabaigoje prisidėjusiems prie neteisėtai sumedžioto briedžio patino dorojimo ir gabenimo, surašė administracinio nusižengimo protokolus ir visą medžiagą perdavė Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmams.

Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų, taip pat teisės medžioti atėmimas nuo vienerių iki penkerių metų.

Panevėžio valdybos gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai atliko tyrimą dėl 2019 m. pabaigoje Rokiškio rajone medžioklės su varovais metu sumedžioto galimai sužeisto briedžio patino. Tiriant šį atvejį nustatyta, kad buvo pažeisti Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių reikalavimai.

Medžiotojų būrelis, apie galimai sužeistą briedį pagal reikalavimus laiku nepranešęs pareigūnams, bandė išvengti atsakomybės ir aplinkos apsaugos pareigūnų kontrolės. Medžiotojai gyvūną pakrovė į automobilio priekabą, nugabenę į dorojimo vietą išdorojo ir žvėrieną pasidalijo.

Bylą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas akcentavo, kad medžiotojų būrelis nesudarė galimybių aplinkos apsaugos pareigūnams nustatyti įvykio aplinkybių, žvėrį sumedžiojo, gabeno ir dorojo neteisėtai.

Teismas briedžio patiną sumedžiojusį medžiotoją pripažino kaltu. Jam paskirta 1000 eurų administracinė bauda, metams atimta teisė medžioti ir konfiskuotas graižtvinis šautuvas. Taip pat teismas priteisė valstybei sumokėti 5993 eurus už gyvūnijai padarytą žalą.

Dabar Rokiškio teisėjai spręs ir dėl atsakomybės prie šio įvykio prisidėjusiems dar 8-iems medžiotojams.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų