S. Skvernelis gyventojus ragina mamas sveikinti jų nelankant, bet judėjimo neribos

S. Skvernelis gyventojus ragina mamas sveikinti jų nelankant, bet judėjimo neribos

Premjeras Saulius Skvernelis ragina gyventojus savo mamas per Motinos dieną šiemet sveikinti jų nelankant, bet žada judėjimo ribojimų šalyje netaikyti.

„Matyt, kaip ir Velykų proga, taip ir šiuo atveju dar reikėtų laikytis to paties principo: geriausias pasveikinimas yra nuotoliniu būdu. Kalbame apie savo mamas, močiutes – tą darykime, nes pavojus niekur nedingsta, daugumos mūsų mamos yra rizikos grupėse. Tad saugokime jas, kad būtų galima jas dar ne vienerius metus sveikinti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį ragino premjeras.

„Tokios priemonės, kuri buvo taikoma Velykų savaitgalį, mes tikrai kol kas nesvarstome. Taip, matyt, rekomendacija bus nevažiuoti. Bet ar tokia priemonė bus tikslinga naudoti – manau, kad ne. Bet tokia teorinė galimybė išlieka“, – tvirtino jis.

Motinos diena minima pirmąjį gegužės sekmadienį, šiemet – gegužės 3 dieną.

Velykų savaitgalį, siekiant riboti gyventojų lankymąsi pas artimuosius, tris dienas buvo draudžiama atvykti į miestus ir miestelius, esančius kitoje savivaldybėje, nei asmens gyvenamoji ar darbo vieta.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų