Aiški nauja Tokijo olimpinių žaidynių data

Aiški nauja Tokijo olimpinių žaidynių data

Prabėgus šešioms dienoms po oficialaus sprendimo perkelti 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes – paskelbta naujoji jų data. Pirmadienį Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) oficialiu laišku informavo, kad XXXII-osios vasarios olimpinės žaidynės Japonijos sostinėje bus surengtos 2021 metų liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Sprendimas buvo priimtas bendru TOK, žaidynių organizacinio komiteto ir Tokijo bei Japonijos vadovų sutarimu.

Telekonferencijos metu sprendimas buvo priimtas remiantis pagrindiniais trimis principais, kuriuos dar kovo 17 dieną nustatė TOK Vykdomasis komitetas ir kuriems pritarė tiek visos vasaros olimpinių sporto šakų federacijos, tiek ir visi nacionaliniai olimpiniai komitetai:

1. Apsaugoti atletų ir visų susijusių asmenų sveikatą ir prisidėti prie COVID-19 viruso izoliacijos.
2. Ginti sportininkų ir olimpinio sporto interesus.
3. Pasaulinis tarptautinių sporto varžybų kalendorius.

„Noriu padėkoti tarptautinėms federacijoms už vieningą palaikymą ir nacionalinių olimpinių komitetų kontinentų asociacijoms už partnerystę ir palaikymą pastarąsias kelias dienas trukusiame konsultacijų procese. Taip pat noriu padėkoti TOK sportininkų komisijai, su kuria nuolat bendravome. Esu įsitikinęs, kad dėka šio bendro sprendimo mes įveiksime šį beprecedentį iššūkį. Šiuo metu žmonija yra įstrigusi tamsiame tunelyje, tačiau Tokijo olimpinės žaidynės gali tapti šviesa šio tunelio gale“, – kalbėjo TOK prezidentas Thomas Bachas.

Originaliai Tokijo olimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metų liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis, tačiau dėl pasaulį sukausčiusios koronaviruso grėsmės nuspręsta jų vykdymą nukelti į artėjančius metus.

Anksčiau jau buvo patvirtinta, kad normatyvus įvykdę sportininkai savo vietos žaidynėse nepraras. Tiesa, kvotų skaičius nesikeis. Šiuo metu teisę varžytis Tokijo olimpinėse žaidynėse yra iškovoję 23 LTeam komandos nariai.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų