Dezinfekcinis skystis bus prieinamas visiems

Dezinfekcinis skystis bus prieinamas visiems

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) vykusiame susitikime su dezinfekcinio skysčio gamintojais ir tiekėjais buvo aptartos techninės detalės, teisiniai ir kiti aktualūs klausimai, svarbūs užtikrinant tinkamą dezinfekcinio skysčio rankoms tiekimą Lietuvos viešojo sektoriaus ir visuomenės poreikiams tenkinti.

Šalyje paskelbus ekstremalią situaciją dėl koronaviruso (COVID-19) grėsmės, kad būtų galima imtis visų reikiamų prevencinių priemonių, kalbamasi su verslo atstovais, kurie gali pasiūlyti įsigyti dezinfekcinio skysčio rankoms. Pirmadienį SAM atsakingi specialistai įmonėms išsiuntė cheminę formulę, pagal kurią turėtų būti gaminimas ir tiekiamas dezinfekcinis skystis.

Šiandien susirinkusiems verslo atstovams pateikti ir preliminarūs poreikiai. Vertinant šio dienos situaciją, viešojo sektoriaus poreikis vienam mėnesiui galėtų būti apie 600 tonų dezinfekcinio skysčio. Jis būtų perduotas gydymo, ugdymo, švietimo, maitinimo ir kitoms viešojo sektoriaus įstaigoms. Dezinfekcinį skystį įmonės pristatytų į konkrečias savivaldybės teritorijoje veikiančias viešąsias įstaigas. Galutiniai sprendimai dėl kiekių bus priimti artimiausiomis dienomis.

Verslui už tiekiamą produkciją būtų atlyginama teisės aktų nustatyta tvarka. Šiandien vykusio susitikimo metu buvo paaiškintos procedūros, reikalingos užtikrinti tinkamą dezinfekcinio skysčio tiekimą.

Taigi, tikėtina, greitu metu žmonės galės įsigyti dezinfekcinio skysčio, nes surasti sprendimai, leidžiantys esant ekstremaliai situacijai šalyje greičiau gauti leidimus tiekti jį rinkai, t. y. ne per kelis mėnesius, o per kelias dienas.

Taip pat, kaip jau buvo skelbta pirmadienį, yra daugiau kaip keliolika įmonių, iš seniau turinčių reikiamus leidimus dezinfekciniam skysčiui gaminti komerciniais tikslais.

Komentarai

  • Nusikaltelius. Pirkti to skyscio! Jie deda i kelnes is baimes! Ir viska pudo viska namuose! Kaimynai tuoj uzdus!!!!!!

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų