P. Židonio nuotr.

Pasibaigė Lietuvos bokso jaunimo čempionatas (foto galerija)

Pasibaigė Lietuvos bokso jaunimo čempionatas (foto galerija)

Panevėžio lengvosios atletikos manieže keturias dienas vyko Lietuvos jaunimo čempionatas, kuriame varžėsi per šimtą dalyvių.

Geriausiai iš panevėžiečių sekėsi Simui Urbonavičiui, kuris, įveikęs visus varžovus, iškovojo aukso medalį svorio kategorijoje iki 81 kg. Jokūbas Laurišas (56 kg) ir Domas Valentinavičius (60 kg) iškovojo antrąsias vietas, o Danas Vilkas (60 kg) ir Matas Černiauskas (90 kg) – trečiąsias.

Panevėžyje vykusiame čempionate užfiksuota ir keletas netikėtumų. Maloniai nustebino Jobūbas Laurišas. Trenerio Petro Prokofjevo auklėtinis pateko į finalą ir iškovojo sidabro medalį.

Sidabro medalį iškovojusio D. Valentinavičiaus treneris Aleksandras Laučenkovas po čempionato kovų teigė, kad buvo tikimasi, jog trys panevėžiečiai taps šalies čempionais. Labai netikėtas buvo Ruslano Žalio pralaimėjimas jau pirmojo kovoje, kai mačo arbitrai pergalę rezultatu 3:2 skyrė panevėžiečio varžovui.

„Galbūt kiek ir neįvertinome varžovo, bet Ruslanas tikrai nebuvo blogesnis. Dar apmaudesnė situacija su Domu Valentinavičiumi. Jis finale atrodė pranašiau už savo priešininką, bet teisėjai pergalę skyrė varžovui. Boksininkų kovos buvo tiesiogiai transliuojamos internetu. Pasibaigus čempionatui aš kelis kartus peržiūrėjau vaizdo įrašą, bet taip ir nesupratau, kodėl arbitrai finale neskyrė pergalės mano auklėtiniui“, – piktinosi vaikinų treneris.

„Tokie rezultatai tikrai nepalauš nei manęs, nei mano auklėtinių. Širdyje mes esame nugalėtojai – tai matė žiūrovai. Abejotini teisėjų sprendimai mus dar labiau motyvuos“, – „Sekundei“ sakė A. Laučenkovas.

Panevėžyje vykusiame šalies jaunimo bokso čempionate mūsų miestui atstovavo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro ir bokso klubo „Olimpietis“ auklėtiniai. Vaikinus čempionui rengė treneriai Vitalijus Karpačiauskas, Julius Kibas, Petras Prokofjevas, Aleksandras Laučenkovas.

Artimiausias turnyras, kuriame dalyvaus panevėžiečiai, vyks kovo 9–13 dienomis Vilniuje. XVtarptautiniame Dano Pozniako turnyre ketina dalyvauti 3 arba 4 panevėžiečiai.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų