Organizatorių nuotr.

Panevėžietei – Europos čempionato auksas

Panevėžietei – Europos čempionato auksas

Lietuvos viso kontakto karatė kovotojai Belgijoje dalyvavo pirmajame Europos viso kontakto karatė čempionate, kuriame buvo kviečiami dalyvauti visų karatė stilių ir organizacijų atstovai.

Dalyvauti čempionate užsiregistravo 136 sportininkai iš 24 šalių, kurie atstovavo 15 skirtingų karatė stilių. Europos čempionate moterys ir vyrai kovojo suskirstyti į 4 svorio kategorijas, o visi čempionai pelnė teisę vykti į Japoniją ir dalyvauti gegužės 31 dieną Osakoje vyksiančiame pirmajame pasaulio viso kontakto karatė čempionate. Šiuo renginiu buvo siekiama pristatyti viso kontakto karatė bendro čempionato galimybes, nes į Tokijo olimpinių žaidynių programą buvo įtraukta tik nekontaktinė karatė.

Europos čempionate Belgijoje tarp 18 Lietuvos rinktinės narių buvo ir panevėžietė karatė kiokušin klubo „Argus“ sportininkė Rūta Brazdžionytė, kurią treniruoja Remigijus Olšauskas. Panevėžietės svorio kategorijoje iki 60 kilogramų laukė 18 pretendenčių į čempiono titulą. Laimėjusi keturias kovas Rūta tapo Europos čempione ir užsitikrino teisią kovoti pasaulio čempionate gegužės mėnesį.

R. Brazdžionytė į Japoniją iš Panevėžio vyks ne viena. Pasaulio čempionate dalyvaus ir Juras Sokolovas, kuris šią teisę išsikovojo pagal 2019 metų Europos karatė kiokušin reitingą.

3 klubo „Argus“ sportininkai ruošiasi Lietuvos karatė kiokušin čempionatui, kuris vyks vasario 8 dieną Jonavoje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų