Expo Aukštaitija 2019: Panevėžio dailės galerija

Expo Aukštaitija 2019: Panevėžio dailės galerija

Panevėžio dailės galerijos daugiau nei 130 metų skaičiuojantis senasis pastatas po rekonstrukcijos taps išskirtine parodų sale – atnaujintos ne tik ekspozicijų erdvės, bet ir grąžinta autentiška išvaizda rytinei sienai.

Simboliška, kad verslo ir pasiekimų parodoje „EXPO Aukštaitija 2019“ prisistatančios Dailės galerijos stendą irgi papuošė stilizuota raudonų plytų siena. Parodos lankytojus galerija kviečia būti ne tik žiūrovais ir vertintojais, bet ir patiems įsitraukti į kūrybos procesą – ant spalvoto popieriaus pasidalyti mintimis apie parodas, edukacijas, susitikimus su menininkais, išsakyti lūkesčius, kokių meninių veiklų pageidautų atsinaujinusioje Panevėžio dailės mekoje. Galerijos direktorius Egidijus Žukauskas patikino, kad išsakytas idėjas ateityje bus stengiamasi išpildyti.
Panevėžio dailės galerija savo veiklomis ir sukauptu meno kūrinių lobynu garsi toli už Lietuvos ribų. Jos fonduose saugoma daugiau nei 600 šamoto keramikos kūrinių kolekcija, sukurta 157 menininkų iš 35 pasaulio valstybių, taip pat nuotraukos, tapybos darbai, o pastaruoju metu – ir meniniai stiklo darbai.

Komentarai

  • Tikrai nuostabiai dabar atrodo galerijos siena. Pagarba, kas sugalvojo tą bjaurų tinką nudaužyti.

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų