Merginas vertę parsidavinėti tėvas ir sūnus stos prieš teismą

Merginas vertę parsidavinėti tėvas ir sūnus stos prieš teismą

Teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje du Kėdainių rajono gyventojai kaltinami gabenę lietuves prostitucijai į užsienį veikiant bendrininkų grupėje.

Kaltinimai byloje pareikšti 33 metų Kėdainių rajono gyventojui ir jo 58 metų tėvui. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jaunesnysis kaltinamasis vadovavo Vokietijoje legaliai veikiančiam viešnamiui, rūpinosi jo reikalais, tarp jų – naujų darbuotojų paieška. Praėjusių metų vasarį jis galimai suorganizavo dviejų Panevėžio apskrityje gyvenančių moterų išvykimą dirbti į minėtą viešnamį, kur pelnėsi iš jų prostitucijos. Įtariama, kad sūnui išgabenti nukentėjusiąsias padėjo ir jo tėvas.
Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuroro Aurelijaus Navicko, į užsienį gabenamos vargingai gyvenančios, socialiai pažeidžiamos jaunos moterys žinojo, kokį darbą viešnamyje joms reiks dirbti ir laisva valia sutiko tai daryti.

„Tačiau moterys, besiversdamos prostitucija, nešė pelną viešnamio vadovams, o pagal Lietuvos Respublikos įstatymus pelnytis iš kito asmens prostitucijos yra draudžiama“, – sakė prokuroras.
Vyresnysis kaltinamasis bus teisiamas ne tik dėl moterų gabenimo prostitucijai, tačiau ir dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu. Jo namuose kratos metu policijos pareigūnai rado teleskopinę lazdą, kuria disponuoti leidimo vyras neturėjo.
Baudžiamasis kodeksas už asmens gabenimą šio sutikimu prostitucijai į arba iš Lietuvos numato laisvės atėmimą iki 6 metų.
Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmams.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų