M. Garucko nuotr.

Pagerbti geriausi Panevėžio sportininkai (foto galerija)

Pagerbti geriausi Panevėžio sportininkai (foto galerija)

Miesto sportininkams 2018-ieji buvo itin sėkmingi. Jie garsino miestą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Šįvakar Bendruomenių rūmuose įvyko geriausiųjų Panevėžio komandų, sportininkų ir jų trenerių pagerbimo šventė. Po gražių sveikinimo kalbų buvo apdovanoti labiausiai praėjusiais metais Panevėžio sportui nusipelnę žmonės.

Geriausia komanda – FK „Panevėžys“

2018 metų miesto komanda tapo FK „Panevėžys“. Po kelerių metų pertraukos mūsų miestas vėl turės savo reprezentacinę komandą pajėgiausioje šalies futbolo lygoje. FK „Panevėžys“ futbolininkai tapo 2018 metų LFF Pirmos lygos nugalėtojais ir iškovojo teisę šiais metais rungtyniauti Lietuvos A lygos čempionate.

Komandos kapitonas Paulius Janušauskas pripažintas geriausiu praėjusių metų miesto futbolininku. P. Janušauskas ir FK „Panevėžys“ treneris Aleksandras Kurtijanas buvo apdovanoti specialiais atminimo prizais.

Jaunojo talento prizas atiteko FK „Panevėžys“ gynėjui Tomui Kačerauskui. Elitinės jaunių lygos čempionas ir Lietuvos U-18 rinktinės narys svariai prisidėjo prie komandos pergalių LFF Pirmos lygos pirmenybėse. Apdovanoti buvo T. Kačerausko treneriai Darius Butkus ir Aleksandras Kurtijanas.

Komandos ilgamečiams žaidėjams Tadui Markevičiui ir Žilvinui Baniui buvo  padėkota už indėlį į profesionalų Panevėžio futbolą.

Visoje šalyje žinomas futbolo treneris Virginijus Liubšys buvo apdovanotas III laipsnio medaliu „Už nuopelnus Panevėžio sportui“. V. Liubšys prisidėjo prie FK „Panevėžys“ sukūrimo, buvo vienas iš klubo steigėjų ir dirbo komandos vyr. treneriu. Dabar šis futbolo specialistas dirba jaunimo treneriu Panevėžio futbolo akademijoje „Panevėžys“ ir Raimondo Sargūno sporto gimnazijoje.

Nominacija „2018 metų sporto rėmėjas“  atiteko UAB „Naftėnas“. Pernai UAB „Naftėnas“ svariai prisidėjo ne tik prie į Lietuvos A lygą  iškopusios FK „Panevėžys“ komandos, bet ir prie vyrų ir moterų krepšinio komandų.

„Metų plaukikas“ – D. Rapšys

2018 metų geriausiu Panevėžio sportininku pripažintas Danas Rapšys. Nominacija „Metų trenerė“ atiteko plaukiko trenerei Inai Paipelienei. Nuo pat praėjusių metų pradžios stabilius rezultatus rodęs D. Rapšys sezoną baigė įspūdingu pasirodymu gruodžio mėnesį vykusiame planetos pirmenybėse Kinijoje. Pasaulio čempionate (25 m ilgio baseine) panevėžietis iškovojo aukso medalį 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje, 200 m plaukimo laisvu stiliumi užėmė antrąją vietą, 4×200 laisvu stiliumi estafetėje kartu su komandos draugais užėmė 7 vietą. Be to, sportininkas pasaulio čempionate užėmė 8 ir 10 vietas, pagerindamas Lietuvos rekordus nuotoliuose 200 m nugara ir 200 m laisvu stiliumi. Europos čempionate Danas Rapšys užėmė trečiąją vietą nuotolyje 200 m nugara ir tapo čempionu plaukdamas 200 m laisvu stiliumi. Europos plaukimo čempionate panevėžietis iškovojo sidabro medalį (200 m laisvuoju stiliumi) ir 4-tą vietą vyrų kombinuotoje estafetėje 4×100 m.

„Metų dviratininkė“ – S. Krupeckaitė

Sporto gerbėjai jau kelis dešimtmečius gali didžiuotis mūsų miesto dviratininkų pasiektais rezultatais. Šie metai taip pat nebuvo išimtis. Simona Krupeckaitė išrinkta geriausia šių metų Panevėžio sportininke.

Nominacija „Metų treneris“ atiteko S. Krupeckaitės treneriui ir jos vyrui Dmitrijui Leopoldui. Praėjusiais metais Simona vėl nudžiugino puikiais rezultatais. Pasaulio treko čempionate Olandije panevėžietė olimpinio sprinto rungtyje iškovojo trečiąją vieta. Europos dviračių treko čempionato moterų komandų sprinto lenktynėse Lietuvos atstovės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė užėmė šeštąją vietą. Kadangi abu nominantai išvykę į mokomąją treniruočių stovyklą, susirinkusieji į šventę ekrane galėjo išvysti įrašytą S. Krupeckaitės ir G. Leopoldo sveikinimą.

Kitos sporto šakos

Vyrų stalo teniso ekipa „Montuotojas“ ketvirtus metus paeiliui tapo šios sporto šakos Lietuvos komandinio čempionato nugalėtoja. Be panevėžiečių Pauliaus Gūros, Klaido Čepaičio ir Renaldo Paškevičiaus, „Montuotojo“ komandoje rungtyniavo ir du legionieriai – rusas Aleksandras Kraskovskis ir baltarusis Viktoras Bykovas. „Montuotojo“ komandai atiteko nominacija „Metų nuoseklumas“.

Pagerbimo šventėje buvo įvardinti ir kitų sporto šakų laureatai. Geriausiais pripažinti šie panevėžiečiai: Simas Jasaitis (krepšinis), Gabija Galvydytė (lengvoji atletika), Akvilė Giedraitytė (dviračių sportas, plentas), Olivija Baleišytė (dviračių sportas, trekas), Lukas Sokolovas (sunkioji atletika), Aida Vasiliauskaitė (dziudo imtynės), Kristupas Šleiva (graikų-romėnų imtynės), Simonas Bilis (plaukimas), Žilvinas Žarnauskas (motociklų sportas), Ruslanas Žalys (boksas), Juras Sokolovas (kyokušin karatė), Rūta Brazdžionytė (kyokušin karatė), Karolis Čiutra (olimpinė karatė), Rūta Zigmantavičiūtė (shotokan karatė), Gabija Morkūnaitė (muaythai), Ingrida Preidžiūtė (stalo tenisas), Gratas Šiurskas (regbis), Benas Balzarevičius (rankinis), Darija Staškevičiūtė (šachmatai su negalia), Deividas Liukpetris (baidarių-kanojų irklavimas), Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė (sportiniai šokiai).

Neliko užmiršti ir jaunieji talentai.  Atminimo prizais apdovanoti Austėja Poškutė, Mantas , Rubštavičius, Akvilė Andriukaitytė, Viktorija Šumskytė, Dovydas Deveikis, Jokūbas Keblys, Justina Oficerovaitė, Rokas Gelžinis, Lukas Prokopavičius.

Pagerbti treneriai

Atminimo prizais buvo apdovanoti ne tik minėti sportininkai, bet ir juos ugdę treneriai.

Už ilgametį nuoširdų trenerio darbą ir ugdomų sportininkų pasiekimus buvo apdovanoti treneriai Rima Daunienė (krepšinis), Pavelas Bespalovas (baidarės-kanojos), Darius Katkevičius (boksas).   Už ilgametį, nuoširdų darbą ir plaukikų pasiekimus  pagerbtas buvo Romualdas Grilauskas.

Žinomi miesto sporto specialistai buvo apdovanoti medaliais „Už nuopelnus Panevėžio sportui“. I laipsnio medaliu apdovanoti Stanislovas Kavaliauskas ir Bronislavas Pliavga, II laipsnio medaliu – Ričardas Balta, Valdemaras Burba, Julius Kibas ir Stasys Rimkus, III laipsnio medaliu – Leonas Bernikas,  Romualdas Jokūbaitis, Halina Bajarūnaitė-Girdžiūnienė, Algirdas Krikščiūnas, Virginijus Liubšys, Vidmantas Urbonas, Virginijus Lakiūnas.

Įvairios nominacijos

„Metų sporto šventės“ nominacija atiteko renginiui „Olimpinė diena“. Praėjusią vasarą Panevėžio mieste kartu su Lietuvos Tautiniu olimpiniu komitetu buvo suorganizuota jubiliejinė 70-oji Olimpinė diena, kuri buvo masiškiausia per visą mūsų šalyje rengiamos šventės istoriją – dalyvavo apie 30 000 žmonių, kurie išbandė daugiau nei 70 įvairių veiklų.

„Metų renginiu“ pripažintas Europos regbio R-7 jaunimo čempionatui. Panevėžį sudrebino pirmą kartą Lietuvoje vykęs elitinis Europos jaunimo (iki 18 metų) regbio-7 čempionatas. Lietuvos regbio gerbėjai turėjo unikalią progą pamatysi būsimas regbio žvaigždes iš stipriausių Senojo žemyno komandų – Airijos, Prancūzijos, Ispanijos, Portugalijos, Didžiosios Britanijos, Italijos Rumunijos, Gruzijos ir kitų.

„Metų pergalė“ atiteko Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažui. Lietuvos ralio čempionate paskutiniojo etapo lenktynes įtikinama persvara laimėjo Vaidotas Žala, tačiau didžiausiu taškų skaičiumi galutinėje turnyro lentelės grafoje džiaugėsi trečią vietą „Rally Classic“ varžybose užėmęs Giedrius Notkus ir jo šturmanas Dalius Strižanas. Jie tapo oficialiai nefiksuojamas absoliučios įskaitos nugalėtojais ir naujaisiais Lietuvos ralio karaliais.

Galerija

Komentarai

  • Pasaulio auksas Panevėžyje!
    Danai, trenere Ina, Jūs esate auksiniai!!!!!!!!!

    • Didziuojames Danu, trenere Paipaliene, Pauliumi Janušausku, visais savo sportininkais!

    • Geda daro, korupcijos demem ismustas veidelis geriausiems miesto sportininkams.

      • Atsakyti
  • Atsiprasau,o tas su nusiurusia kasyte ir per mazu svarkeliu visose nuotraukose kokios sporto sakos atstovas?

    • Atsakyti
    • Tikri sporto gerbejai dziaugiasi svente ir nejuodina kitu pelnyto dziaugsmo, o Račkausko nekenčia tik Panevėžio priešai. Sporto atgaivinimo klausimuose nuosekliai veikia meras Rackauskas ir jam uz tai pagarba.
      #uzRackauska

      • Atsakyti
      • Cia uz savo, ar kaip visada uz miesto gyventoju pinigus Rackauskas sutepta mundura balina, lysdamas i pirmuosius puslapius?

        • Atsakyti
  • Ne tokie gi naivus rinkejai, kaip galvoja rackauskas. Pasinaudosiu svetimais sloves spinduliais gal ir vel isrinks. Ant atsarginiu zaideju suoliuolelio kamputyje iki teismo reiktu sedeti, o ne svetimuose sloves spinduliuose maudytis.

  • Jeigu dar bent siek tiek yra padorumo pas Rackauska, tai pirma gal reiktu prisvilusius, neskaniu istoriju puodus issivalyti, o ne naglu veideliu sportininku apsuptyje reklamuotis.

  • Sveikinimai sportininkams treneriams Gaila kad pamirsti neigalus sportininkai

Rodyti visus komentarus (9)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų